Térkép a határon túli magyarok támogatásairól

2020. június 05. 08:19

A hirado.hu összegyűjtötte azt a több ezer határon túli beruházást, amely a határon túl élő magyarokat segíti gazdasági, valamint oktatási és kulturális területen.

2020. június 05. 08:19

Az elmúlt években a Bethlen Gábor Alapon keresztül Magyarország számos határon túli településen támogatta a helyi kultúra, oktatás, a gazdaság, valamint a hitélet fennmaradását és kivirágzását, amivel orvosolni lehet a száz évvel ezelőtt keletkezett sebeket.

A térképen kategóriánként szerepelnek a különböző települések számára nyújtott támogatások a kultúra, a hitélet, a sport, az érdekvédelem és önkormányzat, a gazdaság és mezőgazdaság, illetve az oktatás területén, valamint a szociális támogatások.

A térkép részletesen tanulmányozható ezen a linken.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. június 07. 05:43
támogatás? Ja, így hívják fideszül a közvetlen ill. közvetett politikai haszonszerzést, szövetségeseknek, haveroknak, külföldi döbrögiknek oda-vissza osztogatást a hazai adófizetők pénzéből. Nemzetpolitika, hogyne.
3M..
2020. június 05. 12:39
Ez akár jó hír is lehetne, ha a határon belül élő magyarok is kapnának támogatást. Viszont egyetlen jelölést sem látni, mivel az anyaországiak kimaradnak, leszámítva azt a magyarok nyakán élősködő szűk kört, magyarul a sleppet. Szebb Jövőt!
celoke
2020. június 05. 12:33
Amit a cikk ír, néhány kiragadott példát már 2018-ban is láttamKárpátalján a magyar tömb területein. Ami új és jó aszfaltút volt a határban és belterületen is, azt mind a magyar állam építtette. A magyar gazdák vadiúj modern egyenkék színű traktoraikkal mentek a földekre, de ez se ukrán pályázati pénzből volt. Voltak, akiknek azért lehetett munkájuk, mert a Videoton 2009-ben nyitott munkácsi gyárába jártak dolgozni - magyar cégnek, magyar hasznot termelve. Vagyis (noha az elsődleges cél a határon túli magyarság segítése) a külhonba befektetett pénz egy része vissza is térül. Na erről nagy a kussolás a balliberális ellenzéknél. Csak a hőbörgés meg az uszítás megy, hogy "a mi pénzünket külföldre költik". Érdekes, amikor a balliberális kormányok bagóért adták el fűnek fának az állami vagyont (a Rábát pl. malajziai kézből kellett visszavenni...), a Honvédségnek a pórnép adójából vett eszközeit Gyurcsány meg Vadai a bennük levő fém áránál olcsóbban (!) kótyavetyélte el, meg ingyen elajándékozta idegen országnak, akkor valahogy nem háborgott a balliberális média, mi történik a "mi pénzünkön" szerzett állami vagyonnal.
billwilson
2020. június 05. 11:59
be van jelölve Lőrinc eszéki focicsapata? aminek 0 magyar vonatkozása van? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!