LMP: A kormány tegye lehetővé az érettségi digitális letételét!

2020. április 24. 16:30

Jakab Fruzsina, a párt országos elnökségének tagja pénteki online sajtótájékoztatóján teljes mértéken elfogadhatatlannak nevezte az érettségi ügyében született kormányrendeletet.

2020. április 24. 16:30

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy a járványügyi szempontból legveszélyeztetettebbek érdekében tegye lehetővé az érettségi digitális letételét.

Jakab Fruzsina, a párt országos elnökségének tagja pénteki online sajtótájékoztatóján teljes mértéken elfogadhatatlannak nevezte az érettségi ügyében született kormányrendeletet, mert az szerinte az oktatás minden szereplőjét veszélybe sodorja. Annak járványmegelőző vonatkozásai szerinte kimerülnek a diákok szétültetésében és abban, hogy rendőrök várják majd az érettségizőket az iskolák előtt.

Jakab Fruzsina kifogásolta, hogy a kormány nem nyújt megoldást a határon túlról érkező érettségiző diákoknak, a krónikus betegségben szenvedőknek, de azoknak sem, akik éppen karanténban lesznek az érettségi idején. Miattuk is szorgalmazza a párt a digitálisan letehető vizsga biztosítását. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy elesnek a családi pótléktól azok a családok, amelyekben a gyermek kihagyja az érettségit. Az LMP úgy látja: meg kellene mérni a diákok hőmérsékletét az iskolába lépés előtt és kézfertőtlenítőt kell biztosítani a tantermekben az érettségi alatt.

(MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2020. április 26. 15:55
JOBB ötletem van! MINDEN érettségizőző írja meg, mely tantárgyból milyen osztályzatot szeretne, és azt kapja is meg, s nem kell még írásbeli vizsga sem! MINEK az? Hm....? A MOMENTUM elnöke olyant szólott, hogy mindenkit automatikusan vegyenek fel azon felsőoktatási intézménybe, amelyikbe jelentkezett!
Katakombablog
2020. április 25. 17:52
https://katakombablog.com/2020/04/20/parancsra-tettem/
NTLLK
2020. április 25. 14:49
Mindenki kettes számrendszerben vizsgázik...
luisbathhelena
2020. április 25. 06:43
Úgy tűnik a legtöbb Jakab nevű politikus hülye...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!