Evangéliumok otthonra is

2020. március 25. 11:03

Online evangéliumi szolgáltatást indított a Magyar Katolikus Rádió.

2020. március 25. 11:03

Online meghallgathatóvá tette a Magyar Katolikus Rádió a napi evangéliumot a honlapján, hogy a koronavírus-járvány idején megkönnyítsék a híveknek hitük otthoni gyakorlását – közölte a rádió szerdán az MTI-vel. A gyűjtemény az evangelium.katolikusradio.hu címen érhető el és minden internetkapcsolat létesítésére alkalmas eszközről megnyitható, illetve letölthető – írták.

Az oldalon dátum szerint kereshető a meghallgatni kívánt napi evangélium, amely mellett az adott nap liturgiai besorolását és a hozzá kapcsolódó liturgikus színt is feltüntették. A felvételeken Varga László, a Váci Székesegyház karnagya, a rádió egyházi felelőse hallható.

A közleményben Radetzky András, a rádió vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott: „a kialakult vírushelyzet miatt szerettük volna a hallgatóinknak könnyebbé tenni a hitük megélését otthoni környezetben is. Úgy érezzük, hogy a felvételekkel közelebb hozhatjuk az embereket az evangélium szavaihoz, illetve látássérült embertársaink számára is jó szolgálatot teszünk”.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. március 26. 01:28
OneRepublic - Counting Stars https://www.youtube.com/watch?v=hT_nvWreIhg
Paskai
2020. március 25. 12:01
Hiánypótló, roppant hiánypótló... Már csak Németh próféta hiányzik...
Emmanuel Goldstein
2020. március 25. 11:58
Mindenki ott keres vigaszt, ahol akar. De a járványt nem a katolikus egyház fogja megoldani, hanem a tudomány, a racionális szabálykövetés és az egészségügyi intézmények.
szeekely
2020. március 25. 11:29
Ugy is van! Hadd szivjak a fogukat az ateistak! Hehe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!