Boldog új évet!

2020. január 01. 18:03

A nehéz időszak után egy remélhetőleg fényesebb, szebb és igazságosabb jövő elé nézünk.

2020. január 01. 18:03
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert

„Rettenetesen nehéz éven vagyok túl, melynek során szembesültem a szülői szerep kiszolgáltatottságával, egy gerincsérv és egy operáció képében szembesültem a testem törékenységével, megérintett a halál üressége, melyre a pszichém pánikrohammal reagált. Elvesztettem az anyámat, életem hatalmas asszonyát – amint Weöres Sándor fogalmaz. Soha nem tapasztalt gyűlölet örvénylett körülöttem, amikor elindultam a főpolgármester-választáson, mert úgy hittem és hiszem, hogy a Sétáló Budapest programja kínálja a megoldást a főváros, a mérsékelt centrum pedig az ország gondjaira.

Életemben először úgy éreztem, hogy ez a teher már sok, hogy megtörik az erőm a csapások súlya alatt. Sokszor morzsánként söpörtem össze magam, hogy ringbe tudjak szállni, és volt néhány olyan pillanat, amikor be akartam dobni a törülközőt. Az új év küszöbén elsőként azoknak mondok köszönetet, akik mellettem álltak, és tartották bennem a lelket. Köszönöm a több száz szakértő és aktivista munkáját, melynek révén választási alternatívát adtunk Budapestnek, és megkerülhetetlenné tettük egy zöld és emberre szabott főváros koncepcióját. Köszönöm harmincezer budapesti állampolgár szavazatát. Hiszem, hogy nagyot löktünk a döntéshozókon és a közvéleményen egy huszonegyedik századi város irányába. Precedenst teremtettünk arra, hogy különböző identitású civilek egy ügy mentén maffiaháttér és pozícióéhség nélkül is képesek lehetnek a közös cselekvésre.

Az a célom, hogy ez a város és ez az ország, ez a közgondolkodás és ez a közmorál, a mindennapos élet és kultúra jobb minőségű, szabadabb, gazdagabb és őszintébb legyen. Ez ad értelmet a napjaimnak – akár előadok, akár publicisztikát írok, akár politikai versenybe szállok, akár az engem érő mocskolásból hámozom ki azt a kritikát, ami segít teljesebbé és igazabbá válnom. Remélem, 2020-ban több lesz a fény, és kevesebb az árny, több lesz a szépség, és kevesebb a rútság, több lesz az igazság, és kevesebb a gazság. Boldog új évet, sok szellemi, érzelmi és érzéki örömöt kívánok mindenkinek!”

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandi123456
2020. január 03. 07:47
Érdekes ember ez a Puzsér, Több beszélgetését hallgattam, és ugyan van, hogy nem értek vele egyett, de érdekes és gyakran elgondolkodtató, nagyon is intellektuális és parádésan megfogalmazott beszelgete-beszélgetései vannak. AZONBAN, amikor elkezdi a NEEEER -ezést, elveszíti a korabbi eleganciáját, gyakran önellentmondásba, logiakai hibákba keveredik. Úgy érzem az értelmiségi gondoskodó szerepet élvezi ott szárnyal, de amikor politikusra vált, amikor meg kell dolgozni a pénzéért (a szponzorok felé) ott elveszíti a motivációit és bár igyekszk, átmegy hakniba, afféle népszabisba. Ilyenkor borzasztó szánalmas tud lenni, és sajnálom őt is és azt, hogy elvesztünk egy egyébként többre hivatott gondolkodót
Hunyadi Mátyás
2020. január 02. 09:21
BÚÉK neked Robi! Szedd össze magad, kezdő apaként ne emlegesd a halált! Várjuk a szerepléseidet és a beszólásaidat.
Libraman
2020. január 02. 08:04
Momentumos szeretne ő lenni, bizony! Nagyon feszült rá, kampánya elején nyalt nekik ezerrel, de le sem szarták. Akkor besértődött kicsit, ügyelve arra, hogy azért ne égesse fel a hidat. Alig várja, hogy felkérjék, de persze Fegyőr fél, hogy háttérbe kerül majd, a nagypofájú, idegbeteg bohóc miatt!
binlaci
2020. január 02. 06:54
Be kéne vonni a Puzsért harmadik szereplőként abba a tárgyalási körbe, ahol a főváros és a kormányzat alkudozik ügyek mentén. Véleményezési lehetőséggel, amihez média hátteret kellene biztosítani a számára
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!