A Mi Hazánk feljelenti az Indexet magyarellenes uszítás miatt

2019. november 20. 13:51

Toroczkai László szerint a Puskás Aréna megnyitója után született indexes anyagok egyértelműen alkalmasak a magyar nemzet elleni gyűlöletkeltésre.

2019. november 20. 13:51

A Mi Hazánk Mozgalom büntetőfeljelenést tesz közösség elleni uszítás miatt az Index internetes portál ellen – közölte a párt elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Toroczkai László szerint a weboldal a Puskás Aréna megnyitóját követően magyargyűlöletre uszító videót, véleménycikket és karikatúrát közölt. A videóban például a Magyarországra betörő illegális migránsokhoz hasonlította „a Trianonban elszakított határon túli magyar nemzettársainkat” – mondta a politikus.

Úgy vélekedett, hogy ez a fajta, „napok óta tartó magyarellenes uszítás” leleplezi az egész balliberális propaganda-gépezetet, és megmutatja valódi énjüket, ami a magyargyűlöletről szól, hiszen mindig a trianoni tragédián gúnyolódnak.

A pártelnök elmondta, a büntető törvénykönyv egyértelműen kimondja, hogy a magyar nemzet elleni gyűlöletkeltés bűncselekmény, márpedig szerinte az Index által publikált anyagok egyértelműen alkalmasak a magyar nemzet elleni gyűlöletkeltésre, ezért tesznek feljelentést.

Az Index újságírója arról írt a stadionátadót követően, hogy amikor az ünnepségen felcsendült az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című, a magyarság összetartozásáról szóló száma, ő ülve maradt, miközben mindenki felállt. A karikatúra szintén a dal szövegére utal, amikor egy sürgősségi osztályon az egyik beteg egy vértócsa mellett ülve azt mondja betegtársának: „egy vérből valók vagyunk”.

(MTI)

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. november 22. 09:12
Azon kaptam magam, hogy szimpatikus ez a gyerek. Mi a fene.
lewdberg
2019. november 21. 15:06
Soha nem fogom egy random dalra felállni csak azért mert más azt mondja. Pont leszarnám én is a lakájmédia durciját.
ondiabind
2019. november 21. 03:30
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Menhetten
2019. november 20. 19:57
"A kormányzó úrért és a hazáért." az Orosz fronton a Donnál 200 000-en. Ennyi Magyar Anya és Apa siratta fiát.. Egy mocskos rendszer, mocskos eszméiért, mocskos tróger politikusokért. Idegen földön idegen érdekekért, egy elmebeteg mániájáért. Érted-e te ezt horthyt éltető sötét ostoba? Érted-e te ezt a horthy mocskos rendszerét ajnározó, vissza síró érte vonulgató sötét aljasság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!