Tiltott helyen gyűjtött aláírásokat, bírságot kapott az ellenzéki jelölt

2019. szeptember 03. 10:14

A helyi választási bizottság szerint a XVI. kerületi ellenzéki jelölt, Nemes Gábor a törvény által tiltott helyen gyűjtött aláírásokat – tudta meg a Népszava.

2019. szeptember 03. 10:14

A baloldali napilap szerint a választási bizottság azt kifogásolta határozatában, hogy Nemes Gábor a városrész egészségügyi szakrendelője előtt gyűjtött aláírásokat. Egy helyi lakos panasza alapján indult eljárás, aminek a végén majdnem 150 ezer forintra bírságolták az ellenzéki összefogás polgármester- és képviselőjelöltjét.

Mint a határozatban kimondják, az épület előtt minden jelölt minden kampányban rendszeresen tart választási rendezvényt, de aláírást gyűjteni csak a terület tulajdonosa, vagyis az önkormányzat előzetes hozzájárulásával lehet. A Népszava megjegyzi: az önkormányzatot a másik polgármester-jelölt, a fideszes Kovács Péter vezeti.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2019. szeptember 03. 13:57
Egész Mo. területén be kell tiltani az ellenzékieknek az aláírásgyűjtést. Aztán büntetni őket. Járuljanak hozzá ők is az ország haladásához.
Szerintem
2019. szeptember 03. 12:19
Vajon miért nem lep meg, hogy az ellenzék csalni akar?
röviden
2019. szeptember 03. 10:54
Diktatúra! :)
Tidal_wave
2019. szeptember 03. 10:49
Nemes Gábor nem is a XVI. kerületben lakik. Próbálkozott tavaly is a választásokon, de aztán végül visszalépett. Most megint leosztotta oda a DK, mint Nidermüllert a VII. kerületbe...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!