Május végéig tart a Protestáns Tavasz

2019. április 20. 10:42

Balog Zoltán a Notre-Dame-ról és a Protestáns Tavaszról beszélt a Hír tévén.

2019. április 20. 10:42

Virágvasárnap kezdődött a május végéig tartó Protestáns Tavasz. A Protestáns Fórum budapesti, a Hold utcai református templomban tartott programsorozatában előadások, konferencia, pódiumbeszélgetések, koncertek és irodalmi estek kapnak helyet.

Április 30-án este Balog Zoltán, a Protestáns Fórum elnöke beszélget Köves Slomóval, az Egységes Magyar Izraelita Hitközség vezető rabbijával Bibliaértelmezés zsidó és keresztény módon: Izsák feláldozása címmel. 

Május 3-án Református keresztyén misszió a 21. században címmel tartanak egész napos konferenciát.

Május 7-én Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Lánczi András filozófus és Balog Zoltán beszélgetnek az írástudók felelőségéről. 

Május 24-én Ittzés Gábor evangélikus teológus tart előadást Isten hazugsága? - Luther és Izsák címmel.

A zenei programok között szerepel nagypénteken Joseph Haydn A megváltó hét szava a keresztfán című vonósnégyese Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész közreműködésével. 

Április 25-én este a Közép-európai Kamarazenekar koncertezik Ajtony Csaba vezényletével.

Április 28-án korabeli hangszereken ad barokk kamarakoncertet a Gustinocci Baroque Ensemble.

Május 2-án Fassang László Liszt Ferenc-díjas orgonaművész és tanítványai koncerteznek a templomban.

A programsorozatot május 26-án istentisztelet zárja le.

A teljes program megtalálható a Németajkú Református Egyházközség honlapján.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2019. április 21. 00:02
Nyóckeres cigányok, 2016: meglepően jól tudják, hogy a húsvét Jézus _feltámadásának_ (és nem a megölésének) az ünnepe: https://www.youtube.com/watch?v=FjE0RKcNwlM&t=33s (szerintem a magyarok a keresztrefeszítés, Jézus megölése ünnepének mondanák). Ugyanezen a tévén: Budapesti Református Cigány Szakkollégium megnyítója https://www.youtube.com/watch?v=uQH_kTZeir4
Illieral
2019. április 20. 20:33
Balogh Zoltan tok korrekt volt, mert nem tolta ezt a migrans vonalat, meg csak nem is utalt ra, hogy esetleg gyujtogatas tortent. Azt elmondta, hogy az allam nem sietett a felujitassal, de ez teny, es ez igy korrekt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!