LMP: A kirekesztés és az agresszió nem jelent megoldást

2019. január 28. 07:58

A második világháború után soha többé nem szabad megkérdőjelezni, hogy a kirekesztés és az agresszió nem jelent megoldást semmilyen problémára – írta az LMP vasárnapi, a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából kiadott közleményében.

2019. január 28. 07:58

A második világháború után soha többé nem szabad megkérdőjelezni, hogy a kirekesztés és az agresszió nem jelent megoldást semmilyen problémára – írta az LMP vasárnapi, a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Demeter Márta és Keresztes László Lóránt társelnökök által jegyzett szövegben azt emelték ki: az emberi méltóságot nem csupán a fizikai erőszaktól kell megvédeni, hanem az írásban, szóban vagy akár politikai propaganda által elkövetett sérelmektől is.

Azt írták: a főhajtáson túl szembe kell nézni a múlt bűneivel és ki kell mondani ma is: soha többet! „Mert a jövő reményt ad, a remény pedig mindig legyőzi a félelmet és a gyűlöletet." 

Az auschwitzi haláltábor 1945. január 27-én szabadult fel, ennek emlékére az ENSZ Közgyűlése 2005. november 1-jén január 27-ét a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2019. január 28. 13:13
Lefordítom: Aki nem szereti a buzikat, az náci.
Bokros Birka
2019. január 28. 10:51
Bunkópesti liberális mély értelmiség retteg attól, amit a kommunistaként tett a klerikális reakcióval, kitelepítette vidékre. Fél, hogy neki is menni kell Bunkópestről és visszakapja eredeti nevét Budapestet, ráadásul vidéken még dolgozni is kell a selymes kezűeknek. :D
kisgul
2019. január 28. 10:10
Soroljam hány párttagot rekesztett ki az LMP a soraiból? Kezdjük mondjuk Széllelbélelt dettivel!
Peter8811
2019. január 28. 09:41
Jó példa erre a mindenhonnan kirekesztett magyar nép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!