Jobbik: Család- és életellenes a munka törvénykönyvének tervezett módosítása

2018. november 23. 13:01

A módosítás visszaverése érdekében a Jobbik szakszervezetekkel kezd egyeztetésbe.

2018. november 23. 13:01

Szakszervezetekkel kezd egyeztetésbe a Jobbik annak érdekében, hogy ismét visszaverjék a munka törvénykönyvének tervezett módosítását – mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Pintér Tamás, a párt országgyűlési képviselője, család- és életellenesnek nevezve a javaslatot.

Közlése szerint a módosítással heti egy helyett, csak havi egy pihenőnapjuk maradna a dolgozóknak, az arcpirító módon évi 250-ről 400-ra emelt túlórakeretet pedig nem egy, hanem hároméves átlagban kellene számítani. Szerinte ez csalásokhoz vezethet, de ahhoz is, hogy az egészséges határon túl terhelik a munkavállalókat.

Hozzátette, így a megemelt túlóraszám miatt egy magyar dolgozóval akár 14 hónapnyi munkát is elvégeztethetnek, holott nem a munkaórák számát, hanem a kétkezi munkások bérét kellene megemelni.

Az indítványt megdöbbentőnek nevezte az ellenzéki politikus, azt már kevésbé, hogy az két fideszes képviselő indítványaként, azaz arról a szakszervezetekkel és a munkaadókkal folytatott egyeztetéseket, vitákat elkerülve tárgyal a törvényhozás.

(MTI)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2018. november 23. 15:53
Hitelbe nem dolgozunk,jó lenne,ha felfognák végre!
kaszandra
2018. november 23. 15:50
A másodállás nem életellenes? És még csak nem is fizetik 150%-ban mint a túlórát, azaz "rendkívüli munkavégzés"-t...Részemről szívesebben túlórázok és örülnék ha sikerülne megemelni a plafont az óraszámnál, mint másodállásban keresni meg ugyanazt sokkal több idő alatt.
Természetes Orbánizmus
2018. november 23. 15:38
A kormány a magyar nemzet kétharmad támogatásával irányít a közéletbe. Miért kellene töredék kis antidemokratikus szakszervezetek melyekbe még a jó régi elvtársak ülnek kényelembe véleményét figyelembe venni? A cselekvés ideje van itt cselekedni kell nem alkudozni akadékoskodni.
Mich
2018. november 23. 14:08
Így igaz: Jobbik = Család-, haza- és életellenes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!