Tehetséges roma fiatalok jelentkezését várja az MCC

2018. október 20. 12:02

A szakkollégium tehetséggondozó programjára még néhány napig jelentkezhetnek roma fiatalok.

2018. október 20. 12:02

Október 23-ig jelentkezhetnek a magyarországi középiskolás és egyetemista roma fiatalok a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által indított Roma Tehetség Programra. A hagyományos oktatást kiegészítő képzés abban támogatja a diákokat, hogy megfontolt pályaválasztási döntést tudjanak hozni, sikeresen felkészüljenek a felvételire és legyen lehetőségük akár külföldi egyetemeken is továbbtanulni – olvasható az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

Képzésünk nagy hangsúlyt fektet a személyes mentorációra, célunk, hogy mindenkinek a motivációja, tehetsége és érdeklődése alapján alakítsuk ki az egyéni karrierterveket, és segítsük ezek megvalósulását" – fogalmazott Zsidi Zsófia, a képzés koordinátora.

A középiskolások esetében elsősorban azoknak a tanulóknak a jelentkezését várják, akik belföldi vagy külföldi egyetemeken szeretnék folytatni tanulmányaikat. A kéthetente hétvégén tartott képzési alkalmak főként az írás- és beszédkészség, valamint a vitakultúra és érveléstechnika fejlesztésére irányulnak.

Az egyetemistáknak szóló programrész azokat a roma fiatalokat szólítja meg, akik alap, mester- vagy doktori (PhD) képzésüket külföldi egyetemen szeretnék végezni. A két féléven át tartó, külföldi tanulmányokra felkészítő kurzusok célja, hogy a diákok versenyképes pályázati anyagokat tudjanak beadni a kiválasztott intézményekbe, és felkészítse őket a sikeres szóbeli felvételi vizsgára. Ebből adódóan a képzés fókuszában az íráskészség-fejlesztés, prezentációs technikák gyakorlása, valamint az idegen nyelvi képzések állnak.

A programban mind a középiskolás, mind az egyetemista diákok végig személyes mentorálásban részesülnek, valamint a magas szintű szakmai képzéseken túl egy olyan támogató kortársközeg részévé válnak, amely pozitív hatással lehet gondolkodásuk fejlődésére és világszemléletük alakulására – közölték.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2018. október 21. 10:05
Ezen az ember nem tudja, hogy sírjon, vagy nevessen. A lassan milliós cigányságból nincs annyi jelentkező, hogy ennek a képzésnek a létszámát feltöltsék.
Természetes Orbánizmus
2018. október 21. 08:41
A börtönökbe kellene hirdetni akkor lenne rá elég kisebbség!
hentes
2018. október 20. 21:06
Én ápolónőnek meg betegszállítónak képezném a cigányokat. Még a legbutább is eltudna végezni egy ilyet. Aztán kötelezném őket magyar kórházakban dolgozni.
komik
2018. október 20. 20:13
Nemes dolog lehetőséget biztosítani nekik is, hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!