Közzétették a Jobbik országos listáját

2018. március 01. 07:18

Nyilvánosságra hozta országos listáját a Jobbik is.

2018. március 01. 07:18

A Jobbik közzétette országos listáját szerdán késő este.

Szabó Gábor pártigazgató az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti, hogy a párt országos választmánya szerdai ülésén nagy többséggel támogatta az elnökség által beterjesztett országos lista tervezetét, amelyet a következő napokban adnak le a Nemzeti Választási Irodához.

A párt honlapján megjelent lista 110 nevet tartalmaz, azt Vona Gábor pártelnök vezeti, akit Volner János alelnök és frakcióvezető, illetve Dúró Dóra országgyűlési képviselő követ.

A lista negyedik helyén szerepel Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó. A párt egyik szóvivője, Mirkóczki Ádám a nyolcadik a listán, a másik szóvivő, Jakab Péter pedig a 15.

Az első tíz között van a Jobbik öt alelnöke is: Volner János mellett Z. Kárpát Dániel (6.),  Sneider Tamás (7.), Fülöp Erik (9.) és Janiczak Dávid (10.). A párt hatodik alelnöke, Toroczkai László a 64. helyen van a listán. Az országos listán legfeljebb háromszor annyi jelölt állítható, mint a megszerezhető mandátumok száma, azaz legfeljebb 279.

(MTI)

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2018. március 01. 17:40
Nem lenne övön aluli, csak összekeverné a szezont a fazonnal. Arról beszélek, hogy Bajnai megszorításokat vezetett be, hogy megállítsa az eladósodást, és szerintem jól tette. Ezt nem cáfolja, hogy hitelt vett fel az IMF-től (a piacinál kedvezőbb kamattal) azért, hogy a költségvetési kiadásokat (köztük az elődei alatt felgyűlt adósság törlesztését) fedezni tudja, amíg a megszorítás eredményei látszani kezdenek. Éppen az IMF-hitel ténye mutatja, hogy Bajnai nem az eladósodás embere volt: az IMF akkor ad hitelt, ha a hitelezett ország megszorításokat vezet be annak érdekében, hogy csökkentse az eladósodását, ne legyen további hitelekre szüksége, és vissza tudja majd fizetni az IMF pénzét.
yndi
2018. március 01. 16:39
Bokros egy másik példa volt: a Bokros-csomag elleni retorikával kezdődött a Fidesz demagóg korszaka még a 90-es évek közepén.
Bokros Birka
2018. március 01. 16:34
A jobbik hattyútánca elkezdődött. Végjáték a bent maradásér vagy vígjáték. D
gyaloggos
2018. március 01. 12:27
HÁT NYILVÁN! "Továbbá azok a jobboldaliak egy része, akiknek nem tetszik a Fidesz bolsevista hatalomgyakorlása, az állami korrupció" EZÉRT aztán Gyurcsánnyal, a DK-val ELŐRE, ELVTÁRSAK, a megkezdett úton!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!