Dömötör Csaba: Összeállt a kerítésbontó koalíció

2018. január 30. 15:58

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára is felszólalt kedden az Országgyűlés rendkívüli ülésén, ami a kormánypártok távolmaradása miatt határozatképtelen volt.

2018. január 30. 15:58

A migrációról, az idősekről, az önkormányzati bérekről és az ellenzékről volt szó a parlament keddre, ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülésén, amely a kormánypártok távolmaradása miatt határozatképtelen volt.

Gulyás Gergely (Fidesz) azt mondta, a mostani ülés valódi oka, hogy az ellenzék a saját választóitól eddig kapott elégtelent legalább kettesre szeretné javítani, ezért fogott össze a Jobbik, az MSZP és az LMP. Szerinte az országban nem kormány-, hanem ellenzékváltó hangulat van.

A bevándorlással kapcsolatban azt közölte: a kormány elsőként tette nyilvánvalóvá Európában, egyetlen bevándorlót sem hajlandó befogadni, ellenállt a kvótának, kerítést épített. „A bajbajutottakon segítettünk, de nem hagyjuk, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon” – jelentette ki, hozzátéve: az ellenzék eddig irgalmatlansággal vádolta a kormányt, most túlzott irgalommal. A nyugdíjakkal kapcsolatos MSZP-s felvetésre úgy reagált: azok akarnak fellépni a nyugdíjasokért, akik csak azért tudtak nyugdíjat fizetni, mert az IMF hitelt adott. Hozzátette ugyanakkor: a nyugdíjemeléseket folytatni kell, ahogyan a köztisztviselői béremelést is.

Dömötör Csaba válaszában arról beszélt, az elmúlt hónapokban az ország tovább erősödött, nőtt a minimálbér, folytatódnak az ágazati béremelési programok, bővül a családi adókedvezmény, csökkent az internetáfa. Kitért a bevándorlásra is, szerinte ugyanis egyre nagyobb erők mozdulnak meg Magyarország „megtöréséért”, „azok szeretnék megtörni, akik szerint a bevándorlás lehetőség, a multikulturális társadalom pedig kívánatos”. Megmozdulnak a külföldről támogatott NGO-k, a bevándorlás brüsszeli barátai, senki által meg nem választott bürokraták és nemzetközi szervezetek. Ezt nem lehet szó nélkül hagyni, a kormány ezért terjesztette elő a „Stop Soros” törvénycsomagot – fogalmazott. Mint mondta, eközben idehaza is „zajlanak a dolgok”, „gyakorlatilag teljesen összeállt a kerítésbontó koalíció”, sokfelől érkeztek, de az LMP, a Jobbik, a DK és az MSZP is ugyanazt akarja, „ki Allahot emlegetve, ki szavazatával, ki aláírásgyűjtéssel, ki nyilatkozatokkal operál, de a lényeg ugyanaz, együtt bontanák le a határzárat, és azonnal megindítanák a betelepítéseket”. Külföldi támogatóikkal azon vannak, hogy Európa „multikulti kontinens”, Magyarország pedig bevándorlóország legyen, de amíg ez a kormány hivatalban van, addig erről szó sem lehet – jelentette ki az államtitkár.

A felszólalások után Latorcai János alelnök megállapította, a Ház nem határozatképes. A parlament következő ülése február 19-20-án várható.

(MTI, fotó: Bruzák Noémi)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vktzmnksr
2018. január 31. 07:51
Ez az ember hazudik . A JOBBIK mindig is a hatarzar mellett volt , udvozolte a keritest , sot , bovitette volna . Ez a Domotor tehát egy hazug geci .
pemete jakab
2018. január 30. 20:50
"Dömötör Csaba: Összeállt a kerítésbontó koalíció" A Fidesz migránstortája: - mintegy 20 000 migráns kapott letelepedési kötvényt az elmúlt években - tavaly mintegy további 1300 migráns befogadása - a nemzetei áttelepítési program keretben szintén jöttek migránsok És természetesen van hab is a tortán: - bűnözőknek (pl. oroszoknak, Pharaon) is adott magyar papírokat a kormány. Ennyire migránspárti talán még a ballib sincs, ők a bűnözőket valószínűleg nem engedik az országba. Nos, akkor melyik párt a migránssimogató?
jenggot
2018. január 30. 19:52
Lázár János: "Akinek reggel 6-kor el kell mennie melózni, és mondjuk Hegedűs Laci dolgoztatja itt, a hódmezővásárhelyi városházán, annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni. Beszéljünk világosan és egyértelműen."
noMores
2018. január 30. 19:44
Van olyan elmebeteg fasz, aki tenyleg ezekre szavaz? Domotor hanyas iq-val rendelkezo papucsallatkakat probal megszolitani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!