Polgármestert választanak Őcsényben

2017. december 11. 15:39

Polgármestert választanak vasárnap a Tolna megyei Őcsényben.

2017. december 11. 15:39

Polgármester választanak vasárnap Őcsényben. Herczig Hajnalka, a 2400 lelket számláló község jegyzője közölte: az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település eddigi független polgármestere, Fülöp János szeptember 27-én lemondott tisztségéről.

A vasárnapi időközi polgármester-választáson négy független jelölt indul a polgármesteri tisztségért: Csapai János, Fülöp János, Guzsván István és Kozma Zoltánné. Őcsény választási névjegyzékében 2045 választópolgár szerepel – ismertette a jegyző.
    
Fülöp János, aki 2006 óta vezette a Szekszárd mellett fekvő települést, azzal indokolta lemondását, hogy ezzel szeretne segíteni a településen kialakult feszült helyzet megoldásában, a községben ugyanis sokan tiltakoztak amiatt, hogy egy helyi vállalkozó a migránsokat segítő Migration Aid közreműködésével menekülteket látott volna vendégül. Beszámolt arról is, hogy kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását, erre azonban a hattagú testületből négyen nemmel szavaztak. 

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2017. december 12. 10:39
Megint egy alkalom az összefosásra.Keresünk persze előbb egy "függetlent".Senki sem vállalja hogy a ballib támogatja.Az egyenlő a vereséggel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!