A budapesti Eucharisztikus Világkongresszus további anyagi támogatásáról döntött a kormány

2017. december 22. 17:41

Támogatja a kormány az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye 2020-as, budapesti Eucharisztikus Világkongresszussal kapcsolatos fejlesztéseit, felújításait – döntött a kabinet.

2017. december 22. 17:41

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye egyes fejlesztéseinek a 2020-ban Budapesten megrendezendő Eucharisztikus Világkongresszussal összefüggő támogatásáról döntött a kormány.

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozatban kiemelték: a kormány üdvözli, hogy 82 esztendő után az Eucharisztikus Világkongresszus helyszíne Budapest lesz. A rendezvény sikeres megvalósításáért támogatják, hogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye az esemény főszervezőjeként egyes ingatlanokat átalakítson, felújítson, megvásároljon.

A határozat az idei évre vonatkozóan rögzíti: az Eucharisztikus Világkongresszus megrendezéséhez 2,6 milliárd forint már rendelkezésére áll. Szintén az idei költségvetésben további csaknem 10 milliárd, a jövő évi költségvetésben több mint 9 milliárd forintos forrásról kell gondoskodniuk az érintett minisztereknek. A határozat 2019-re csaknem 2,5 milliárdos forrás biztosítását írja elő a budapesti Eucharisztikus Világkongresszussal összefüggő projektek megvalósulásáért.

A kormányhatározat rögzíti azt is, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a „kulturális örökség védett elemeivel érintett helyszíneken a műemlékvédelmi szempontokat a legmesszebbmenőkig érvényesítse”.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2017. december 23. 12:18
Ezt nem a perselypénzből (meg az ún. "egyházközségi hozzájárulásból") kellene finanszírozni? (De.)
SonGoku nagyfaterja
2017. december 23. 09:53
Ababonások világtalálkozója, tükröket meg fekete macskákat a környékre! A sószórókat lehegeszteni!
-d(-_-)b-
2017. december 22. 21:39
Aztán mi lenne, ha nem más aszával vernék a csalánt és azok szponzorálnák eme jeles eseményt, akiket érdekel? És nem mindenki adóforintjait szórnák már megint?
-d(-_-)b-
2017. december 22. 21:39
Aztán mi lenne, ha nem más aszával vernék a csalánt és azok szponzorálnák eme jeles eseményt, akiket érdekel? És nem mindenki adóforintjait szórnák már megint?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!