Így ünnepelték a Nemzetközi Férfinapot Budapesten

2017. november 20. 08:09

Vasárnap, a nemzetközi férfinap alkalmából kék fénnyel világították meg a Lánchíd pilléreit.

2017. november 20. 08:09

Idén is több helyen megemlékeztek november 19-én a Nemzetközi Férfinapról. Budapest XI. kerületében például elültették a „Férfi felelősség fáját”, a Fegyvernek utca 2-4. szám alatt található füves területen. Az eseményen Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke azt mondta, a férfiak történelmi szerepe harcolni, megteremteni a család létbiztonságát, küzdeni a nemzet érdekében.

Úgy fogalmazott, hogy egy szélsőséges feminista vélekedés szerint a férfiak elnyomják, kizsákmányolják a nőket. Feltette a kérdést: lehet-e úgy élni, hogy az emberiség egyik fele hadat visel a másikkal szemben, normális állapot-e ez? Szavai szerint a Férfiak Klubja megfelelő választ adott a feminista megközelítésre, amikor nem ellentámadást indított, nem egy maszkulinista mozgalmat hozott létre, hanem azt mondta, nézzük meg, mely értékek tudnak összetartani egy családot, milyen felelőssége van a férfinak a nő és a gyermekek irányában.

Szintén vasárnap, a nemzetközi férfinap alkalmából kék fénnyel világították meg a Lánchíd pilléreit. 

(MTI)
(Kép: MTI/Lakatos Péter)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hartnesz
2017. november 20. 13:49
Nőnapon meg rózsaszínű lesz? Már alig várom! :)))
annamanna
2017. november 20. 11:46
Most nem azért az egyhúszért, de miért nem úgy ünneplik meg, hogy férfinapon minden férfi ültessen el egy fát? Vagy minden nő, mindegy. Legyenek Férfi Felelősség Erdei. Egyetlen darab fát ültettek el? Így ünnepeltek? Ez komoly. És erre az egy szem fa elültetésére kivonult "Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke" - de miért pont ő? Ez mennyiben külügyi esemény? Nagyon érdekes jelenség ennél a kormánynál, ahogyan összevissza belenyúlnak egymás hatásköreibe. Ez különösen az EMMI esetében feltűnő (ez a mostani ünnepség is leginkább oda tartozna, nem a külügyhöz). Az EMMI esetében bárki illetékes, cserébe Balog mostanában egyre több külpolitikai dologban illetékes. Esetleg elegáns lett volna, ha egy nőt küldenek. Mondjuk Hoffmann Rózsát. Vagy Czunyinét. Vagy Selmeczi Gabriellát. Vagy Novák Katalint. Ha nőnapon a férfiak dolga valami ünnepi beszédet rittyenteni, férfinapon miért nem fordítva? Aztán az is fura, hogy az ünnepi beszéd a feministákról szólt, az ő szapulásukról. Mi közük van a férfinaphoz a feministáknak? Egyáltalán miért kerültek szóba? Még mellékesen is minek említették volna őket, nemhogy a beszéd fő célpontjai legyenek. Vagy ez az Antifeminista Összeesküvés Napja? Mert akkor értem. "a férfiak történelmi szerepe harcolni (...) lehet-e úgy élni, hogy az emberiség egyik fele hadat visel a másikkal szemben, normális állapot-e ez? (...) a Férfiak Klubja megfelelő választ adott a feminista megközelítésre, amikor nem ellentámadást indított" Érdekes, hogy elsősorban a harcot említette meg, mint férfiszerepet. Ki ellen? Ki az ellenség, akit le kell győzni történelmileg? Utána megkérdi, normális állapot-e az, ha az emberiség egyik fele hadat visel a másikkal szemben. Miután első számú feladatnak a harcot jelölte meg. Logikus. Aztán azt mondja, nem ellentámadást indítottak, hanem: "nem egy maszkulinista mozgalmat hozott létre, hanem azt mondta, nézzük meg, mely értékek tudnak összetartani egy családot, milyen felelőssége van a férfinak a nő és a gyermekek irányában." Tehát ez nem egy maszkulinista mozgalom. Azért nem voltak jelen nők. És nem ellentámadást indítottak, hanem megnézték, mely értékek tartanak össze egy családot. Mely értékek? Miért nem sorolta fel? Miért nem ezzel foglalkozott, miért a harcos feministák elleni nemtámadással, nemharccal, nemháborúval? Milyen felelőssége van a férfinak a nő és a gyermekek irányában? Ezt fontosabb volna ismételni, bevésni, megtanulni, ellenőrizni, számon kérni, mint nemtámadni a feministákat.
KannibálTatárÚr
2017. november 20. 09:07
Minden nap férfinap. Leginkább március 8. (Akkor szolgálnak ki bennünket leginkább nőtestvéreink (?), mikor legalább részben állják a cechet a mulatozásunkért).
liberálzöld.
2017. november 20. 08:25
Ki a f@xt találtata ki ezt a marhaságot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!