Öt év börtönre ítélték a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetőjét

2017. október 19. 22:22

Nem jogerősen öt év börtönbüntetésre és százötven millió forint vagyonelkobzásra ítélték Galambos Lajost, a Gyurcsány-kormány egykori Nemzetbiztonsági Hivatalának (NBH) főigazgatóját csütörtökön – olvasható a Magyar Időkben.

2017. október 19. 22:22

Nem jogerősen öt év börtönbüntetésre és százötven millió forint vagyonelkobzásra ítélte a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa Galambos Lajost, a Gyurcsány-kormány egykori Nemzetbiztonsági Hivatalának (NBH) főigazgatóját csütörtökön – olvasható a Magyar Időkben. Azt írták, hogy vesztegetésért marasztalták el a Gyurcsány-kormány korábbi titkosszolgálati vezetőit és az Egymásért Egy-Másért Alapítvány „kulcsfiguráját”. Galambos Lajos öt, Jakubinyi Róbert négy, Gyarmati György pedig három évet kapott – sorolták.

Az ügy másodrendű vádlottját, Galambos Lajos vezérőrnagyot folytatólagosan elkövetett vesztegetés és államtitoksértés miatt marasztalták el. A börtönbüntetés mellett nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint százötven millió forint vagyonelkobzásra is ítélték. Az elsőrendű vádlott, Jakubinyi Róbert kétrendbeli folytatólagos vesztegetés miatt négy év börtönt kapott, őt öt évre tiltották el a közügyektől. A harmadrendű vádlottat, az NBH korábbi osztályvezetőjét, Gyarmati Györgyöt vesztegetés miatt három év börtönre ítélték, a közügyektől öt évre tiltották el, valamint százmillió forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

A cikkben felidézték, hogy korábban a PestiSrácok Földesi-Szabó László vallomása alapján azt írta, az egykori közhasznú szervezet évekig „a legmagasabb rangú titkosszolgák kifizetőhelyeként működhetett”. Az ötlet Jakubinyi Róbert fejében fogant meg, azonban az alapítvánnyal összefüggő hálózat nem üzemelhetett volna a polgári elhárítás akkori vezetőinek jóváhagyása és a nagypolitika tudta nélkül – tették hozzá.

Jakubinyi Róbert a szolgálataiért cserébe állítólag azt kérte a titkosszolgálati vezetőktől, hogy simítsák el a büntetőügyeit. Az alapítvány másik kulcsfigurája, Földesi-Szabó László vallomása szerint ebben az NBH vezetői partnerek voltak. A férfi azt állította, hogy Galambos Lajos mintegy százötven millió, Gyarmati György pedig százmilliót forintot kapott – írta a Magyar Idők.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2017. október 20. 12:05
Ha mésodfokon is elítélik őket, akkor majd jön a sipítozás, hogy megszűnt a jogállam, meg a Fidesz kezében vannak a bíróságok...
nemjoe
2017. október 20. 10:41
Kicsit off, de azért remélem mindenki sejti mekkora szívességeket tehetett Ferenc testvér a brüsszelita üzleti és még ki tudja milyen köröknek, ha azok után, hogy széthazudta a brüsszelnek írt ország jelentéseket, meg mindenféle statisztikákat, azok után, hogy csődbe vitte az egész országot, még megkínálták egy milliárdos biznisszel a saját regnáló kormányával szemben. Ehhez képest a Galambos félék rendkívül kispályás kis kóklerek... Persze megérdemelnék az életfogytiglant is ezzel együtt is. :)
KötőDániell
2017. október 20. 09:13
Ezek a konenisták mindig börtöntöltelékej voltak. Kezdve Leninnel és Sztálinnal. Köztörvényes bűnözők. A cár is meg Horty is ott tolta el hogy csak lecsukatta őket és nem végeztette ki. Na a komenisták ezt a hibát már nem követték el az ellenségeikkel szemben...
pppp
2017. október 20. 09:04
leütik körülötte a bábukat, előbb-utóbb sakk matt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!