Őcsény szimbolikája

2017. október 27. 13:54

Ha pár év múlva visszatekintünk a 2017-es év őszére, biztos, hogy a legfontosabb név amivel találkozhatunk majd, az Őcsény neve lesz

2017. október 27. 13:54
Mezőhegyi Gyula

„Ha pár év múlva visszatekintünk a 2017-es év őszére, biztos, hogy a legfontosabb név amivel találkozhatunk majd, az Őcsény neve lesz, valamint azon események sorozata, amelyek ezt a dél-dunántúli kis települést először a politikai, majd a szimbolikus térbe emelték.

Mindkét politikai oldal számára vált sajátosan szimbolikussá mindaz, ami Őcsényben történt. Azért, mert a fű alatti, ha úgy tetszik, burkolt asszimilálási kísérletek elleni kiállás 2015 óta elvi kérdéssé vált a polgári oldalon. Ennek az ellenállásnak pedig a civilek által tett első megnyilvánulása ekkor történt meg. (...)

Mindezek utóélete pedig ha lehet, még az eddigieknél is furcsább fordulatokat vett. Nemrég ugyanis azt olvashattuk az Index egyik cikkében, hogy Orbán Viktort cserben hagyták az egyházak Őcsénnyel kapcsolatban. Az események tálalása erősen elgondolkodtató volt. Már csak azért is, mert a hazai liberális sajtó egyik hagyománya, ha úgy tetszik jellemző sajátossága volt mindig is, hogy némiképp gunyorosan, ha úgy tetszik, lenézően tekint az egyházakra, kivéve akkor, amikor politikai fegyverként tudja felhasználni a véleményüket. Amikor megéri. Sőt, míg az Index egyik kezével gúnyolódik a rózsafüzéren, addig a másik kezével épp annak erejével akar lesújtani Orbánra. A modern kori sajtó farizeusságára azt hiszem keresve sem lehetne jobb példát találni. Ennek alapján pedig Őcsény szimbolikája várhatóan még sokszor fog visszaköszönni a választásokig, remélhetőleg számos tanulságot tartogatva az utókor számára.”

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2017. október 29. 07:22
Én azért nagyon megnézném már azokat a 'nyaraltatandó gyerekeket', mert már legalább 4-5 helyszínt találtak számukra (így késő ősszel) , de létezésük még mindig kétséges. Illetve biztosan léteznek, de komoly tétet tennék arra, hogy semmit sem tudnak még az álhumanisták szándékáról. Na meg hogyan is menne ez: kikölcsönöznék őket valamely gyermekotthonból? Vagy hogy?
Teréz A Piréz
2017. október 28. 23:52
Máig azon merengek, hogy mit keresett egy őcsényi falugyűlésen az ATV. De lehet, hogy náluk ez a rendes ügymenet része, hogy minden magyarországi falugyűlésre szalajtanak egy stábot, hátha lesz valami zaftos kis cirkusz, és most mázlijuk volt...
catalina9
2017. október 27. 17:17
"Nemrég ugyanis azt olvashattuk az Index egyik cikkében, hogy Orbán Viktort cserben hagyták az egyházak Őcsénnyel kapcsolatban. Az események tálalása erősen elgondolkodtató volt. Már csak azért is, mert a hazai liberális sajtó egyik hagyománya, ha úgy tetszik jellemző sajátossága volt mindig is, hogy némiképp gunyorosan, ha úgy tetszik, lenézően tekint az egyházakra, kivéve akkor, amikor politikai fegyverként tudja felhasználni a véleményüket. Amikor megéri. Sőt, míg az Index egyik kezével gúnyolódik a rózsafüzéren, addig a másik kezével épp annak erejével akar lesújtani Orbánra. A modern kori sajtó farizeusságára azt hiszem keresve sem lehetne jobb példát találni." Tűpontos, gratulálok!!!
noMores
2017. október 27. 14:53
A kedves "polgári" csávó sajnos nem hozza fel, hogy a központi náci uszítás végterméke lett az őcsényi falugyűlés. Orbán atyát nem kívánja felelősségre vonni azért, mert a szegény proli népet ráparáztatta az idegenekre, akárhonnan is jöjjenek azok. Gratulálok, jól indul a seggnyalás útján a fiatalember..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!