Kósa: Minden idők legjobb téli olimpiai szereplésére készülünk

2017. szeptember 06. 13:22

„Éremmel akarunk hazajönni és akár arannyal” – mondta Kósa Lajos szerdai sajtótájékoztatóján a jövő februári téli olimpia kapcsán. A magyar szövetség elnöke a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól nyolc-tíz kvóta megszerzését várja.

2017. szeptember 06. 13:22

Minden idők legjobb magyar téli olimpiai szereplésére készülnek a korcsolyázók a jövő februári, phjongcshangi játékokon Kósa Lajos szerint. A magyar szövetség elnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: nyolc-tíz kvóta megszerzését várja a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól. A fideszes politikus arról is beszámolt, hogy kormányhatározat született a Nemzeti Korcsolya Központ felépítéséről, amely 2021-re készülhet el, s az egyik legmodernebb létesítmény lesz.

„Éremmel akarunk hazajönni és akár arannyal” – jelentette ki Kósa Lajos. Magyarország még sosem szerzett egynél több érmet egy téli olimpián, illetve aranyat sem nyert még. A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók viszont az elmúlt három világbajnokságról kilenc medállal, köztük egy arannyal tértek haza.

A téli olimpia február 9-én veszi kezdetét Dél-Korea északi tartományában. Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke a feszült koreai helyzet miatt a közelgő téli ötkarikás játékok előtt levélben próbálta megnyugtatni a nemzeti olimpiai bizottságokat. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint a német sportdiplomata az olimpiai család tagjait arról igyekezett biztosítani, hogy a phjongcshangi téli olimpia „a béke és barátság jegyében változatlanul és az eredeti terveknek megfelelően” kerül megrendezésre.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2017. szeptember 06. 21:24
A jó qrva anyátokat.
zakar zoltán béla
2017. szeptember 06. 20:06
Kell a tanuszoda, sportcsarnok, stadion!
ThunderDan
2017. szeptember 06. 17:08
Sírjatok, orbánfóbok! :)))))))))))))))))))
még fokozza
2017. szeptember 06. 14:49
Olyan büszke vagyok! Nem baj, ha szar eredményt érünk el! Fő a szép helyt állás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!