Rétvári Bence: Ötszázötven milliárddal költünk többet oktatásra, mint 2010-ben

2017. augusztus 31. 07:04

2010-hez képest jövőre ötszázötven milliárd forinttal nőnek az oktatási rendszerre fordított források – közölte Rétvári Bence államtitkár.

2017. augusztus 31. 07:04

2010-hez képest jövőre 552 milliárd forinttal nőnek az oktatási rendszerre fordított források – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára csütörtökön. Ebből nem csak a pedagógusok 50 százalékos béremelésére, de a nyári felújításokra és eszközök beszerzésére is jut forrás. 

Rétvári beszélt a nyári szünetben történt iskolai felújításokról is. A nyár folyamán minden tankerületben jutott pénz felújításokra, illetve iskolabútorok cseréjére, a programra 2,5 milliárd forintot költöttek. Tájékoztatása szerint ebből az összegből új iskolabútorokat, székeket, padokat, táblákat és öltözőszekrényeket vásároltak az iskolákba, valamint olyan felújításokat és karbantartásokat végeztek el, amelyek korszerűbbé és ápoltabbá teszik a diákok és a tanárok számára az iskolákban töltött időt.

Csaknem 500 millió forintból több mint 400 iskolában 33 ezer új iskolabútornak, iskolapadnak, széknek örülhetnek a gyerekek szeptember 1-jén, az első becsengetéskor – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, hogy a nyári iskolai karbantartások is lezárulnak a napokban. Az intézmények 2 milliárd forintot költöttek karbantartásra. A legtöbbet festésre, mázolásra, vizesblokkok és nyílászárók karbantartására költötték, de sor került több intézményben a burkolat javítására, udvarok, sportpályák karbantartására, és voltak olyan intézmények ahol a tetőt vagy a fűtést javították meg.

(MTI)

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. augusztus 31. 12:40
"Ötszázötven milliárddal költünk többet oktatásra, mint 2010-ben" És ez nem libsibolsináci propaganda és ígérgetés. Ez tény.
2017. augusztus 31. 12:13
Valaki szólhatna már ennek a Rétvári nevű álkeresztes parazitának, hogy ennél jóval visszafogottabb vigyorért is akasztottak már fel embereket az elvtársak!
még fokozza
2017. augusztus 31. 12:07
Csak okosabbak nem leszünk. Fizetésre, felújításra, bútorra. Mi fogja segíteni a jobb tanulmányi eredményeket?
realista
2017. augusztus 31. 11:51
Nem(csak) az számít, hogy mennyit költünk, hanem a költés hatékonysága. Lehet milliárdokat kidobni minden eredmény nélkül, viszont néha kevés költséggel is komoly eredményeket elérni. A stadionokra költött százmilliárdok, például egyáltalán nem látszanak a foci eredményeken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!