Pont a béruniót reklámozza egy titokzatos „magánszemély” Simicska plakáthelyein

2017. augusztus 08. 12:17

Új plakátok lepték el az országot egy titokzatos „magánszemély” megbízásának köszönhetően. Simicska Lajos cégének plakáthelyein a Jobbik béruniós kezdeményezését reklámozzák.

2017. augusztus 08. 12:17

„A nép nem betiltható, de a kormány leváltható” feliratú plakátok helyett új plakátok jelentek meg Simicska Lajos cégének, a Mahir Cityposter Kft.-nek a hirdetőoszlopain.

Bár pártlogó vagy pártra közvetlenül utaló kifejezés nem szerepel az új hirdetéseken, de a szlogenek egyértelműen illenek a Jobbik kommunikációs narratívájába. A plakátok ugyanis a Jobbik által felkarolt béruniós javaslatot népszerűsítik a „Bérunió – európai polgári kezdeményezés” felirattal, továbbá a Vona Gábor által számtalanszor hangsúlyozott „Mindenki a szülőföldjén boldogulhasson” panellel operálnak.

A Jobbiknak egyébként hivatalosan nincs köze a kampányhoz. Puskár Anett, a Mahir tanácsadója azt nyilatkozta a Kreatívnak, hogy egy „magánszemély által finanszírozott társadalmi célú hirdetés keretében jelentek meg a plakátok.” Magánszemélyekről pedig nem adnak ki információkat. 

Rövid idő belül tehát ez már a második olyan plakátkampány Simicska Lajos cégének reklámfelületein, amelyet egy titokzatos „magánszemély” finanszíroz. Ezt a jelenlegi jogszabályi környezet alapján meg is lehet tenni, ugyanis a június 23-án elfogadott „plakáttörvény” csupán annyit ír elő, hogy a kormány és a pártok listaáron kötelesek plakátolni – a jogszabály tehát nem vonatkozik a civil szervezetekre és a magánszemélyekre. 

 

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 09. 00:58
1. Pfúj! Röghözkötés! Feudalizmus! 2. A plakát szövege egy baromság. Ha mindenütt ugyanannyi lesz a bér, akkor nemcsak a szülőföldjén boldogulhat majd az ember, hanem bárhol. Tehát a helyes szöveg: "Mindenki ott boldogulhasson, ahol akar!" lenne.
Mindjárt
2017. augusztus 08. 20:04
Csak bődületes barmok vagy patkányok nácizzák a Jobbikot és a magyarokat. Ma egyetlen náci ország létezik és az a zsidó állam, Izrael. Szinte mindenben tükrözik Hitler Németorzágát. Ugyan akkor nagyon sok a kommunista, szocialista kormány és azok variációja. Fidesz egy kommunista maffia kormány, lopásra berendezkedve. Jobbik talán jobban futna ha valaki átvenné a vezetést Vónától de a magyroknál ez nem megy. A felcsúti vajda addig uralja a fideszt amíg kedve tartja. Kormányváltás cask akkor lehetséges amikor a 1,5 millió kádárista nyugger fidesz birka sorai jelentősen megritkulnak. Vonát se cserélik le mert aki megpróbálja azt kirugják.
hátakkor
2017. augusztus 08. 18:41
A Jobbik frakcióban már bérunió van? Meg a Mozgalomban? Próbálják ki, hogy Zazri leutal a recepciósnak! Kulákadó van a Jobbikban? Lesöprik a saját kulákjaik padlását?
robipecs
2017. augusztus 08. 18:33
No akkor még egy mondat a bérunióról. Tegyük fel, hogy megvalósul. Na és akkor utána mit csinálunk a közalkalmazottakkal, nyugdíjasokkal, ilyen-olyen szociális ellátottakkal, megváltozott munkaképességűekkel és így tovább? Mert ugye sokszoros munkbér kiáramlás nyilván nem pörgetné meg jelentősen a már így is kimutatható inflációt? Ezek a csoportok (valójában az ország többsége) most még úgy ahogy de talpon tud lenni, egy 20-30%-os infláció viszont taccsra vágná őket ugyebár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!