Korlátozták a budapesti futóversenyek számát

2017. június 21. 09:27

A szerdán elfogadott javaslat értelmében egy naptári évben legfeljebb három jelentős forgalomkorlátozással járó, hat kisebb forgalomkorlátozással járó, valamint három forgalomkorlátozással nem járó futó sportesemény lehet Budapesten.

2017. június 21. 09:27

A budapesti futó sportesemények számának csökkentéséről döntött rendeletmódosítással a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A testület 16 igennel, 5 ellenében támogatta a Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztést. A módosítás értelmében egy naptári évben legfeljebb három jelentős forgalomkorlátozással járó, hat kisebb forgalomkorlátozással járó, valamint három forgalomkorlátozással nem járó futó sportesemény kerülhet be a naptártervbe.

A módosítással szigorítják a futóversenyek pályázati feltételeit, illetve – mérlegelve a korábbi évek gyakorlatát, a tapasztalatokat felhasználva – a pályázati eljárás egységesebbé teszik a hatékonyabb ügyintézés érdekében. Szigorító feltételként jelenik meg, hogy valamennyi szervező pályázat útján kerülhet be a futó sportesemények éves naptártervébe.

Az előterjesztést Kocsis Máté (Fidesz) józsefvárosi polgármester, önkormányzati és rendészeti tanácsnok javaslatára vette ismét napirendjére a Fővárosi Közgyűlés, amely a múlt szerdán megfelelő számú támogató hiányában még nem fogadta el ezt a rendeletmódosítást.

(MTI)

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autós csoki
2017. június 21. 20:25
Lex futóverseny...hülyék ez a Tarlósék. Gondolom a filmforgatásokat, koncerteket, szabadtéri piknikeket és tüntetéseket számát is személyesen a zönkormányzat felügyeli majd a jövőben, hogy a tudtuk nélkül semmi szörnyűség ne történhessen, ami homokszemként hatva tönkreteheti az óramű pontosságú budapesti közlekedést.
kizökkentidő
2017. június 21. 14:50
Vigyázni kell ebben a melegben. Sok prolinak nem telik légkondira és a felforrt agyvíz meg a napszúrás ritka alpári hozzászólásokat generál, ahogy az alább is több helyen olvasható.
röviden
2017. június 21. 12:38
A keretbe beleszámítanak a helyi futóversenyek is ? Nálunk minden évben van (volt?) kerületi futóverseny, a Futafok, ami ugyan némi forgalomkorlátozással jár, de kedves népünnepély jellege van. Kár lenne érte, ha nem férne a kvótába.
smarton
2017. június 21. 11:23
Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!