Egymillióan az Anya, Apa, gyerekek elnevezésű európai polgári kezdeményezés mellett

2017. június 14. 10:54

Az Anya, apa, gyerekek elnevezésű, házasság- és családvédő kezdeményezés szervezői a napokban adták le az összegyűjtött aláírásokat az illetékes nemzeti hatóságoknak, amelyből kiderült: egymillió támogatójuk van Európában.

2017. június 14. 10:54

Frivaldszky Edit, az Anya, apa, gyerekek elnevezésű, házasság- és családvédő kezdeményezés magyar szervezője szerdán az MTI-nek elmondta, Európában egymillió támogatója van a kezdeményezésnek, amelyhez Magyarországon ötvenötezren csatlakoztak. A szervező kiemelte: az egymillió aláírás azt bizonyítja, hogy Európában hatalmas támogatottsága van az egy férfi és egy nő közötti házasság, valamint a házasságon vagy leszármazáson alapuló család definíciók elfogadásának.

Az európai polgári kezdeményezések szervezőinek tizenkét hónap alatt kell egymillió aláírást összegyűjteniük ahhoz, hogy az Európai Bizottság foglalkozzon jogalkotási javaslatukkal. További előírás, hogy a huszonnyolc uniós tagországból legalább hétben össze kell gyűjteni a minimálisan szükséges számú aláírást. Az Anya, apa, gyerekek aláírásgyűjtés kezdeményezői azt javasolják, hogy az EU a közös döntésekben „a tagállamok közös nevezőjére épülő házasság- és családfogalmakat használja”, vagyis a házasság egy férfi és egy nő között kötetik, és a család házasságra és/vagy szülő-gyermek kapcsolatra épül. Frivaldszky Edit elmondta: az Anya, apa, gyerekek elnevezésű polgári kezdeményezéshez a szükséges hét helyett tizenhárom országban – köztük Magyarországon – biztosan összegyűlt a szükséges számú aláírás. Magyarországon tizenötezer-hétszázötven érvényes aláírás volt a minimum, a szervezők viszont ötvenötezer aláírást adtak le a Nemzeti Választási Irodánál.

A kezdeményezés magyar szervezője elmondta azt is, hogy a szervezők az európai ombudsmanhoz fordultak, amiért az Európai Bizottság a korábbi gyakorlattól eltérően nem adott felkészülési időt az aláírásgyűjtésre. Korábban ugyanis a kezdeményezés regisztrációját követően csak akkor „indult” a gyűjtésre rendelkezésre álló tizenkét hónap, ahogy lefordították a kezdeményezéseket és elkészült az online rendszer, ehhez azonban most nem járult hozzá a bizottság. 

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. június 14. 16:47
Tízmilliárd ember közül csak akad néhány, aki még a saját halálos ítéletét is aláírná-csupán azért, hogy ezzel az aláírást gyűjtő embertársának egy kis örömet okozna. A VALÓSÁG nagyon más! Nyugodjon békében, szegény Kicsi Huszár az tudta az igazat: Oli, úr! Hányan is képviselik az új VILÁGSZÖVETSÉGET? Háát nézzük csak: Én-ugye, meg a Gyula.... és az Ottó, a Tóth Ottó!!!Ennyien. Kedves Apák, anyák, gyerekek!Akkor szóljatok, ha megszereztétek a többséget! Mert öt nagyságrenddel a köbön többen vannak azok a földön, akiknek nincs apja. Van akinek van apja...Ott van pl: A VÍZVEZETÉKNEK van csAPJA! Az ÁRVA GYEREKNEK nincs APJA!
Karvaly
2017. június 14. 12:15
Az a szomorú, hogy ezeket a dolgokat definiálni kell, és meg kell küzdeni a definiálás lehetőségéért.
henrihenri
2017. június 14. 12:09
Durci vagy picim.
tommybravo
2017. június 14. 11:45
Álmosítóan hülye dolgokra ráérnek egyesek. Menj haza, csinálj gyereket, élj teljes életet! De ha valakinek a szexuális életét az dobja fel, ha a homoszexuálisokkal kibaszik, akkor ott komoly gondok vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!