Meglepő: stratégiai szövetségesnek tekint egy magyar megyét a kormány!

2017. február 24. 15:07

Lázár János Nyírbogáton járt a helyi általános iskola tornatermének átadásán pénteken, és meglepő kijelentést tett: a kormány stratégiai szövetségesnek és kiemelt partnernek tekinti Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét.

2017. február 24. 15:07

A kormány stratégiai szövetségesnek és kiemelt partnernek tekinti Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nyírbogáti általános iskola tornatermének átadásán pénteken. Lázár János elmondta, a következő néhány hónapban Szabolcs megyében - Nyíregyházán kívül – 70 milliárd forintot fog felosztani a kabinet a települések között, Nyírbogát ebből „joggal számíthat” legalább 1,5 milliárd, de inkább 1 milliárd 800 millió forintra.

A kormány távlati elképzeléseiben Szabolcs megyének az a feladata, hogy integrálja a környék magyarjait és azokat is, akik átmenetileg a határon kívülre szorultak és ott élik életüket, és ma Kárpátalján és a Partiumban próbálnak boldogulni – hangsúlyozta a miniszter.

Kifejtette, a közös bajból, a közös nehézségekből, a gazdasági visszaesésből, a munkanélküliségből egy új lehetőséget kapott a megye azáltal, hogy a kormány a megyére és a megyében lakókra regionális központként tekint. Nyíregyházának és Szabolcsnak az a történelmi küldetése – folytatta –, hogy lehetőséget biztosítson a határon túli magyaroknak a Magyarországhoz való tartozásra.

Lázár János az oktatási intézmény tanulóihoz és pedagógusaihoz szólva hangsúlyozta, a kabinet a következő időszakban kiemelt feladatának tekinti, hogy a magyar oktatás és nevelés alapvető kérdéseit áttekintse és meghatározza az oktatásügy következő tíz-húsz esztendejét. Ebben a képesség, a lehetőség és a minőség a három kulcsszó, ezek kiemelt jelentőséggel bírnak – mondta a miniszter.

A nyírbogáti általános iskola tantermét – egy országos program keretében – mintegy 300 millió forintból, központi költségvetési forrás segítségével építették meg. Az eseményen Lázár János mellett részt vett Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára, Simon Miklós, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, valamint a több megyei és járási hivatalvezető is.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. február 24. 17:10
Mi a gond?
liberálzöld.
2017. február 24. 15:50
A többi megye meg bolsilibsi ellenség!
csuka
2017. február 24. 15:37
Lézer Jankóra is ráférne egy kezelés Grazban!
gulubulu
2017. február 24. 15:30
Szóval akkor mi itt Zala megyében le vagyunk szarva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!