Verespatak a világörökség része lehet

2016. október 29. 20:06

Az UNESCO felvette Verespatakot a világörökséggé nyilvánításra javasolt helyszínek listájára, ami fontos lépést jelent afelé, hogy felkerüljön a helyszín a szervezet szűkített világörökségi listájára, tudatta a román művelődési miniszter.

2016. október 29. 20:06

Az Agerpres román nemzeti hírügynökség jelentése szerint Corina Şuteu román művelődési miniszter bejelentette szombaton, hogy az UNESCO felvette Verespatakot a világörökséggé nyilvánításra javasolt helyszínek listájára, ami fontos lépést jelent afelé, hogy felkerüljön a helyszín a szervezet szűkített világörökségi listájára.

A román kulturális miniszter által közzétett Facebook-bejegyzés értelmében a döntést az UNESCO párizsi központjában hozták meg, ahol október 24-e és 26-a között zajlott a Világörökség Bizottság munkaülése. A román kulturális, illetve környezetvédelmi minisztérium februárban értesítette az UNESCO központját, hogy Románia felvette Verespatakot a világörökséggé nyilvánításra javasolt helyszínek jegyzékére, írja az Agerpres.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2016. október 30. 20:48
Semmit nem bontottak le korábban ?
kálmi
2016. október 29. 23:44
Meghatóan szép Verespatak, a házaival, templomával ,mellette a temetővel, a plébánossal és kántor feleségével.Jó 10 éve jártunk arrafelé, gondolom nem sokat változott.
Martell 2
2016. október 29. 20:31
Remélem ezek után már nem lehet aranybánya a település helyén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!