Portfolio: Minden EU-s támogatást megtagadhat tőlünk Brüsszel

2016. október 05. 09:11

Brüsszel az összes uniós támogatás kifizetését automatikusan felfüggesztheti Magyarország felé – írja a Portfolio brüsszeli forrásokra hivatkozva. Az Európai Bizottság jelentést készít hazánk uniós támogatási rendszerének mechanizmusairól, így a dokumentum megállapításain fog múlni a döntés.

2016. október 05. 09:11

Brüsszel több területen is komoly problémákat lát a magyarországi EU-támogatási rendszerben, így az Európai Bizottság szakértői ezekben a napokban állítanak össze egy jelentést hazánk 2014-2020-as uniós támogatási rendszerének irányítási és kontroll mechanizmusairól – adta hírül a Portfolio brüsszeli forrásokra hivatkozva.

A dokumentum megállapításain fognak múlni az elkövetkezendő évek EU-s támogatásai, ugyanis amennyiben a jelentésben súlyos problémákat állapítanak meg, akkor az Európai Unió automatikusan felfüggeszti az összes strukturális és kohéziós támogatás kifizetését Magyarország felé.

A Portfolio szerint az EB-nél úgy látják: kétséges, hogy teljesül-e az az uniós jogszabályi követelmény, miszerint az Irányító Hatóságoknak függetlenül kell dönteniük az uniós pályázatokról. Az irányelveken azonban már nehéz lesz változtatni, mivel a kormány a hét vére járó teljes uniós keretünk kb. kétharmadára már kiírta a pályázatokat.

Összesen 384 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. október 06. 07:25
Na, vegre rajottek, hogy lopunk, mintha nem lenne holnap.
Mr.Falafel
2016. október 05. 22:43
Semmit sem tagadhatnak meg. Szájkaratézhatnak, hogy a magyarországi bolsevikok örüljenek kicsit, de ennyi. Merkel jövőre bukik, Hollande úgyszintén. A hűbéri rendszerük összeomlik.
1istvan
2016. október 05. 17:56
már megint uszítotok. és még orbánt mutatjátok gyűlölködőnek!
mucsay
2016. október 05. 15:39
sztetek akkor is mernének izmozni, ha 4 millióan elmentünk volna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!