Szociális szövetkezetek támogatásával kapcsolatban tesz feljelentéseket az LMP

2016. szeptember 08. 13:18

Több tucat szociális szövetkezet kaphatott egyenként 15 és 50 millió forint közötti uniós támogatást és adókedvezményt olyan tevékenységekre, amelyekről ordít, hogy semmi közük a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásához – jelentette ki Hadházy Ákos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az LMP társelnöke elmondta: feljelentést tesznek a szociális szövetkezetek létrehozásával és támogatásával kapcsolatban.

2016. szeptember 08. 13:18

Szociális szövetkezetek létrehozásával és támogatásával kapcsolatban tesz feljelentéseket az LMP. A párt társelnöke, Hadházy Ákos szerint ugyanis több tucat ilyen szervezet kaphatott egyenként 15 és 50 millió forint közötti uniós támogatást és adókedvezményt olyan tevékenységekre, amelyekről „ordít, hogy semmi közük a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásához”

Hadházy egyértelműnek látta a költségvetési csalásokat

Hadházy Ákos csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: több szövetkezetnek már a nevéből is látszik, hogy nem az önfenntartó foglalkoztatás volt a céljuk, például az Energiahatékony Új és Használt Nyílászárókért Szociális Szövetkezet esetében. A politikus egyértelműnek látta a költségvetési csalást például a Békés megyei Kétsoprony egyik tanyájára bejegyzett szervezetek esetében. Ott ugyanarra a feladatra – gyógyászati célú lovagoltatásra – két szövetkezet is felvett 50 millió forintot – közölte.

 „A Gáti Papa Szociális Szövetkezet pálinkát főz”

A társelnök vitatta a miskolci Alkalmazott Kutatás Fejlesztés Szociális Szövetkezet létjogosultságát is, amely „a kutatás-fejlesztés terén hátrányos helyzetben lévő emberek számára” teremt munkalehetőséget, miként a szekszárdi Info-Partner Szociális Szövetkezetét is, amely a „hátrányos helyzetű informatikusoknak” ad munkát. A Gáti Papa Szociális Szövetkezet pálinkát főz, a Törődés Nimfái pedig szépségszalont üzemeltet – sorolta.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. szeptember 09. 20:49
Ákos a "lúdoktor" csak azért váltott Szakmát(vagy hivatást- már ami nála a polcmászás a pályán az annak "van képzelve")hogy felfedezze a spanyolviaszt. Most , hogy az ellenzéki "bozótharcosok" leamortizálódtak, az ilyen kis "politikus ébrényt"(tudod e fiacskám, mi az?)Úgy hívják:zigóta-az embrió magyarított neve a nyelvújítás korából. Szóval az első pillanataidat éled a politikában. Ahhoz elég pimasz vagy hogy üstökön ragadd a szerencsét- mint a "Munkára (nem) de Harcra Kész"másik magzat- na ennyivel idősebb tőled Kész Zoli.A Dunántúlon ilyen sok kétkulacsos kis senki születik? Gondolj a "Kalapos Madame-ra" Szóval az "Ánti világban ezeket KTSZ-nek azaz Kisipari Termelő Szövetkezetnek, vagy röviden : Kár Tsz-nek.hívták. Úgy veszem észre , hogy a TASZ inspirál, hogy essetek neki Hugyajnak! Mármint a Kész Zoli druszájának Mihály Zoltánnak. Csak menj nyugodtan.De aztán ne panaszkodj!
nane2011
2016. szeptember 08. 14:41
Ilyen is van????? Vissza a RÁKOSI rendszert!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!