Az MSZP tüntetést szervez a NVB épületéhez

2016. szeptember 28. 20:14

Az MSZP nem tartja meg az október 2-ára szervezett családi napját, hogy a Fidesz ne indokolhassa egy szocialista rendezvénnyel a népszavazás esetleges kudarcát. Helyette szombatra tüntetést szervez a NVB épülete elé, ezzel tiltakozva a „választási szervek fideszes kézi vezérlése” ellen.

2016. szeptember 28. 20:14

Az MSZP szombat délelőttre tiltakozó megmozdulást szervez a Nemzeti Választási Bizottság épületéhez – jelentette ki a párt.

A demonstrációra az MSZP meghív minden olyan demokratikus ellenzéki pártot, amely tiltakozni kíván a „választási szervek fideszes kézi vezérlése” és az ellenzéki népszavazási kezdeményezések, rendezvények „ellehetetlenítése” ellen.

Az MSZP korábban közölte: nem tartja meg a kvótareferendum napjára, október 2-ára a Vörösmarty térre tervezett családi napját, egyrészt azért, mert nem szeretné, ha a Fidesz egy „jogsértőnek titulált” szocialista rendezvénnyel indokolná a népszavazás esetleges kudarcát, másrészt azért, mert szolidaritást vállal a Párbeszéd Magyarországért párttal, amelynek ugyancsak vasárnapra tervezett eseményét a Nemzeti Választási Bizottság jogsértőnek minősítette.

Az NVB szerdán úgy döntött: jogsértő a MP vasárnapi rendezvénye, mivel a szavazás napján nem lehet választási gyűlést tartani.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2016. szeptember 28. 23:00
Jól van. Csak előre tovább a lejtőn lefelé!!!
szavaztam
2016. szeptember 28. 22:49
ezek lennének az 'alternativa' ???? inkább a hülyék jut eszembe...
Horpadt Bölény
2016. szeptember 28. 21:45
A bárcás geci kurva anyátokat mocskos hazátlan szocik
írmag
2016. szeptember 28. 20:29
Példa kézi vezérlésre: 2006. szeptember 18. 2006. október 23.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!