Index: Rendőrök járőröznek a templomoknál a misék, istentiszteletek alatt

2016. augusztus 06. 12:26

Ezentúl a szentmisék, istentiszteletek alatt a templomok környékén is járőröznek a szolgálatban lévő rendőrök a kormány rendelkezése szerint – tudta meg az Index. A rendelkezést a franciaországi papgyilkosság hatására hozták meg.

2016. augusztus 06. 12:26

A magyar rendőrség megerősítette az egyházi intézmények védelmét a franciaországi papgyilkosság hatására – írja az Index

A Belügyminisztérium az Index kérdésére azt írta, hogy „az állampolgárok biztonságérzetének fenntartása, javítása érdekében” a rendőrség a templomok, valamint az egyházi intézmények környékén kiemelt figyelmet fordít a rendőri jelenlét biztosítására, különösen a misék, istentiszteletek, más vallásgyakorlással összefüggő rendezvények időpontjaiban.

Nem külön járőröket mozgósítanak, a jelenlétet „a napi közterületi rendőri feladatok végrehajtása keretében” biztosítják. A Belügyminisztérium közölte azt is, hogy az ellenőrzés a templomok és vallásgyakorlással összefüggő célokat szolgáló más épületek környékére terjed ki, „a vallásos szertartásokon, rendezvényeken a rendőri állomány nem vesz részt”.

Az Index azután érdeklődött a belügynél, hogy Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője eljuttatta hozzájuk levelét, amit Pintér Sándor és Balog Zoltán minisztereknek címzett, és amiben arról számol be: a vasárnap reggeli istentiszteleten rendőr jelent meg a templomkertben.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. augusztus 07. 01:14
Iványi! Ezek szerint te foglalkozás szerint ítéled meg az embereket, és a rendőröket kirekesztenéd Isten Igéjének hallgatásából? Kívánom neked, hogy legközelebb egy muszlim jelenlen meg a templomkertedben pár kiló robbanószerrel az övén. Majd Szent Péternél reklamálhatsz utána.
kispufi
2016. augusztus 06. 22:14
szadesz-szektás nyári mikulás.
Csomorkany
2016. augusztus 06. 19:43
Templomonként egy pánikgombnak lenne értelme. Randalírozó részegek ellen sem rossz.
Akitlosz
2016. augusztus 06. 18:04
"Ezentúl a szentmisék, istentiszteletek alatt a templomok környékén is járőröznek a szolgálatban lévő rendőrök" Máshol sem járőröznek. A járőröző rendőr nem kimondottan gyakori látvány, főleg nem faluhelyen, ahol templomba járnak még a népek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!