LMP: A büdzsé kevesebb mint egy ezrelékével növekednek az oktatás forrásait

2016. május 09. 12:57

Az LMP oktatásügyi szakszóvivője szerint bár korábban 200 milliárd forintos többletről beszélt a nemzetgazdasági miniszter, az oktatásban valójában 14 milliárd forinttal emelkedik 2017-ben az elkölthető összeg, ami a büdzsé kevesebb, mint egy ezreléke.

2016. május 09. 12:57

Kevesli az oktatásra szánt forrásokat Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője, mondván: valójában 14 milliárd forinttal emelkedik 2017-ben az elkölthető összeg, ami a büdzsé kevesebb, mint egy ezreléke. A politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: bár korábban 200 milliárd forintos többletről beszélt a nemzetgazdasági miniszter, jelenleg azonban az emberi erőforrások minisztere már mindössze 105,6 milliárd forintos összeget emleget.

Azonban 2016-ban az előirányzathoz képest eddig 91,5 milliárd forinttal növelte a kormányzat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ keretét, ezt figyelembe véve pedig már mindössze 14 milliárdos lesz az emelkedés 2017-ben – mutatott rá, amit az infláció mellett elenyészőnek ítélt. Az LMP a források jelentős növelését tartja szükségesnek, valamint kiszámítható és teljesíthető oktatási programot vár, olyat, amelyet egyeztettek az érintettekkel – hangsúlyozta a képviselő. Emellett a párt nagyobb beleszólást adna az ügyekbe a helyi önkormányzatoknak és visszaadná a tanároknak a szabad tankönyvválasztás lehetőségét.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!