Fitch-felminősítés: kikerült Magyarország a bóvliból

2016. május 20. 23:38

A Fitch hitelminősítő péntek este bejelentette: befektetésre ajánlott országnak minősíti Magyarországot. Hazánk így az egyik nagy hitelminősítésnél kikerül az eddigi bóvli kategóriából.

2016. május 20. 23:38

A Fitch hitelminősítő befektetésre ajánlott országnak minősítette Magyarországot az eddigi bóvli kategória után péntek este – írja az Index. Ez az első nagy hitelminősítő, amely így döntött az egyébként már jó ideje stabil államháztartási és gazdasági mutatókkal rendelkező hazánk kapcsán. A Fitch a legalacsonyabb befektetésre ajánlott BBB kategóriába emelte az országot.

A piaci szereplők már egy jó ideje a bóvli kategória ellenére is kedvezően finanszírozták az országot.

Összesen 326 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. május 22. 00:33
A magyar korrupció hátterét ugyanis a nyugati cégek adják, az Alstom, a Strabag, a Siemens, a Gripen, a VCP Finanz Holding Kft, melyek mindegyike osztrák, vagy osztrák közvetítéssel köti nálunk az üzleteket. Nyilván az ottani szokásoknak és bevett módszereknek megfelelően.
gudmen
2016. május 22. 00:20
http://kolozsvaros.com/2016/05/21/hullamzo-szarbol-stabilan-szarba/
Akitlosz
2016. május 21. 23:16
"A piaci szereplők már egy jó ideje a bóvli kategória ellenére is kedvezően finanszírozták az országot." Az országot a magyarországi adófizetőknek kellene finanszírozniuk és ugyan nem a "piaci szereplőknek" magyarul a hitelezőknek. De teljesen mindegy, hogy mennyi adóbevétel folyik be a politikusok annál úgyis mindig többet költenek. A Magyarországnál sokkal gazdagabb országok is el vannak adósodva. Sőt még jobban. Ha a politikusok, a kormányok valóban felelősek lennének a tevékenységükért, akkor ilyent nem tehetnének büntetlenül.
Riwen
2016. május 21. 22:41
Jó hír!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!