Visszafizettük a 2008-as IMF–EU-hitelt

2016. április 06. 10:53

Már az EU is jóváírta, de Magyarország már egy hete kifizette a 2008-ban felvett IMF–EU-hitel utolsó, 1,5 milliárd eurós részletét. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bízik benne, hogy ez javítja majd az ország hitelminősítői megítélését.

2016. április 06. 10:53

Magyarország visszafizette a 2008-ban felvett IMF-EU hitel utolsó részletét – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus közölte: a magyar állam már egy hete kifizette az utolsó, 1,5 milliárd eurós részletet, amelyet az EU pénzügyileg most írt jóvá.

Varga Mihály bízik benne, hogy javítja Magyarország hitelminősítői megítélését az IMF-EU hitel utolsó részletének kifizetése. A miniszter szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: kedvező lenne, ha Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója – Ciprushoz hasonlóan – gratulálna Magyarországnak is a hitelprogram lezárásához. Kiemelte: a piaci szereplők már jobban  ítélik meg Magyarországot, az ország gazdasági teljesítményét, mint a nagy nemzetközi hitelminősítők.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. április 06. 21:53
Éljen, éljen, hurráááá!!! Akkor mot mennyivel is csökkent az államadósság? Na nem a Matolcsy féle megfaggyúzott GDP arányában, hanem abszolút értékben? Na hadd halljam csak ....
Mr. Black
2016. április 06. 17:41
Azóta már vettek fel újabb,piaci alapú hiteleket Bizony ám !
mucsay
2016. április 06. 17:40
egy hibát csak elkövettünk: hogy nem pár héttel hamarabb. elküldhettük volna őket húsvétozni.
mucsay
2016. április 06. 16:22
ja, bronz mellszoborról brüsszelben meg aztán ne is álmodjon. ahhoz gondolom, az áramszolgáltatót kell átnyújtani, a könnyűipar mellé. de nem voltam ott a felavatáson, lehet hogy csak a végösszeget mondták, nem részletezték az érdemeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!