Skótszoknyában adta át megbízólevelét az új brit nagykövet

2016. március 31. 10:35

Az új budapesti brit nagykövet, Iain Lindsay szerdán adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában. Lindsay az eseményen divatos skótszoknyában jelent meg. Elmondta: bízik benne, hogy az Egyesült Királyság budapesti nagyköveteként hozzájárulhat a két ország között fennálló baráti és szövetségesi kapcsolatok további elmélyítéséhez.

2016. március 31. 10:35

Szerdán adta át megbízólevelét Áder Jánosnak az új brit nagykövet, Iain Lindsay a Sándor-palotában – írja a követség Facebook-oldala. Lindsay 1980-ban csatlakozott a brit diplomáciai szolgálathoz, különböző megbízatásai során Varsóban, Dohában, Tokióban, Canberrában, Bukarestben és Hongkongban állomásozott. Romániában például a külügyminiszter tanácsadója is volt. 2002-ben a Brit Birodalom Rendjével tüntették ki. 2011 óta az Egyesült Királyság bahreini nagyköveteként szolgált.

Az esemény alkalmából Lindsay nagykövet a következőket mondta: „Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy átnyújthattam megbízólevelemet. Bízom benne, hogy az Egyesült Királyság budapesti nagyköveteként hozzájárulhatok az országaink és népeink között fennálló baráti és szövetségesi kapcsolatok további elmélyítéséhez.” Az új nagykövet megbízólevele átadása után a Hősök terén koszorúzott.

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Droite
2016. március 31. 16:37
Liberal oldalrol semmi horges? "Nacionalista felfoldi mucsai jottment. Kiirta magat az europai ertekek kozul Anglia" :)))
még fokozza
2016. március 31. 16:22
Ez tetszik nekünk Lindsay! Várjuk a folytatást!
betamás89
2016. március 31. 16:05
Úgy illett volna, hogy akkor Áder székely ruhában fogadja.
FrNo
2016. március 31. 16:02
Még szép hogy nem jelent meg senki díszmagyarban 1945 után, az ugyanis az arisztokrácia viselete volt. Ma nincsen arisztokrácia. Orbánék esetleg bocskait vagy atillát hordhatnának, de a díszmagyar viselése a mai plebejus kormányok részéről szentségtörés lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!