Egyeztetni szeretne az Emmi az alternatív kerekasztal résztvevőivel

2016. március 30. 08:27

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szeretné, ha az alternatív kerekasztal résztvevői elmennének a köznevelési kerekasztal ülésére. A minisztérium nehezményezi, hogy ezek a szervezetek nem fogadják el a kerekasztal résztvevőinek létjogosultságát és törvénytelenségekre buzdítják a tanárokat ahelyett, hogy elmennének az egyeztetésre.

2016. március 30. 08:27

A kormány álláspontja szerint a gyermekek és a pedagógusok érdekét egyedül a párbeszéd és a közös munka szolgálja, és ennek hatékony formája a köznevelési kerekasztal, ahová továbbra is várják az „alternatív kerekasztal” képviselőit – írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Hozzátették, a most újabb követeléseket megfogalmazó és munkabeszüntetést hirdető szervezetek többször meghívást kaptak a köznevelési kerekasztalra, a meghívást azonban egyszer sem fogadták el, ahogy a kerekasztal munkájában részt vevő más szakmai szervezetek létjogosultságát sem. „A párbeszéd és a közös munka helyett inkább a szerdaihoz hasonló politikai akciókat szerveztek és törvénytelenségre buzdítják a tanárokat” – fogalmazott a minisztérium.

Emlékeztettek arra, hogy a köznevelési kerekasztalon már számos eredményt értek el: csökken a pedagógusok és a gyermekek terhe, jelenlegi formájában megszűnik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), nő az iskolaigazgatók mozgástere, javul a finanszírozás. Egyben hangsúlyozták, hogy a kormány többször kinyilvánította a közneveléssel kapcsolatos alapelveit, vagyis hogy nem kívánnak visszatérni a baloldal rossz iskolarendszeréhez, szükség van az állami fenntartásra, folytatják a pedagógusbér-emelést, biztosítják az ingyenes gyermekétkeztetést és az ingyenes tankönyvellátást, mert „nem fogjuk hagyni, hogy bárki nyerészkedjen a gyermekeken, a tankönyveken”.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2016. március 30. 11:02
Ásít és lapoz! Ezeknek az izgága szaroknak úgy kell a média visszhang, mint egy falat kenyér! Kár velük foglalkozni.
pollip
2016. március 30. 09:36
Pukli szögletes asztalt szeretne. Ha a kereket és a szögletest összerakjuk, akkor lehetne ovális:-)))) ahhoz tán pukliék is odacsüccsennének:-)))))
madarasi.abel
2016. március 30. 09:05
Sajnos az "alternatívok" egy olyan asztalhoz ülnének le, ahol bohócok helyett olyanok ülnek, akiknek hatalmuk van dönteni is, nem csak pofát járatni. Olyan asztalt szeretnének, ami nem egy hátsó szobában van eldugva, hanem ami a sajtó nyilvánosságának fényében fürdik. Olyan asztalt szeretnének, amelyik mellett dönteni lehet, nem kedélyes teadélutánokat tartani Fekete Gyuri bácsival, a katolikus dalegylet karnagyával, a lókupecek álvezérével, és egyéb, odahívott pojácával. Ha belegondolok, tényleg nem kerekasztalt akarnak. Az a kerekasztal, amely mellett a hatalom birtokosai kezében összpontosul minden döntési felhatalmazás, az bizony nem kerek, senki se áltassa magát.
pemete jakab
2016. március 30. 09:03
A Fidesszel nem lehet tárgyalni, önhatalmúan döntenek. És csak akkor "tárgyalnának", ha már utcára mentek az emberek. Viszont pont azért mentek utcára, mert úgy érzik a hatalmaskodó Fidesszel nem lehet tárgyalni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!