Dúró Dóra kötelezővé tenné a Lovasíjász megtekintését az iskolákban

2016. február 04. 14:39

Dúró Dóra szerint a kormány tönkretette az oktatást: elsődleges problémaként említette meg a diákok és a pedagógusok túlterheltségét. A Jobbik szerint a nemzeti tartalomnak minél erősebben kell megjelennie, ezért kezdeményezik például, hogy a Lovasíjász című filmet minden középiskolásnak – tanórai keretek között – kötelező legyen megtekintenie.

2016. február 04. 14:39

Dúró Dóra szerint pártpolitikai indíttatástól mentes, a szakmai szempontokat előtérbe helyező vitára van szükség az oktatásban. A Jobbik frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, jövő keddre összehívja az Országgyűlés általa elnökölt kulturális bizottságának ülését, ahol tervei szerint meghallgatják Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkárt, valamint a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóját és közalkalmazotti tanácsának elnökét.

Az ellenzéki politikus kiemelte, az oktatási viták középpontjában a gyerekeknek kell állniuk, nem Orbán Viktornak, Balog Zoltánnak vagy Klebelsberg Kuno oktatáspolitikája megítélésének. A kormány működésképtelenné tette az oktatási rendszert – mondta –, elsődleges problémaként említve meg a diákok és a pedagógusok túlterheltségét. Elfogadhatatlan, hogy már az alsósoknak rendszeresen hét órájuk van – jelentette ki a tananyag csökkentését sürgetve.

A Jobbik kötelezővé tenné a Lovasíjaszt az iskolákban

Dúró Dóra közölte: a nemzeti tartalomnak minél erősebben kell megjelennie. Kezdeményezik például, hogy a Lovasíjász című filmet minden középiskolásnak – tanórai keretek között – kötelező legyen megtekintenie. Szólt arról is, hogy a tankönyvpiac államosításával és a Klik listájával a kormány olyan értékeket szüntetett meg, amelyeket az oktatás szereplői még mindig siratnak.

A pedagógusokat még mindig nem becsülik meg – mondta. Az pedig elfogadhatatlan – jelentette ki –, hogy a Klik a véleményük kinyilvánítása miatt akár állásuk elvesztésével is fenyeget pedagógusokat, intézményvezetőket. Dúró Dóra azt mondta, személyi felelősséget is megállapítana emiatt, és felvetette a köznevelési államtitkár menesztését, valamint a minisztériumi struktúra átalakítását.

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andre1bp
2016. február 05. 11:28
Minek a lovasijaszat? A fegyver hatekonyabb. Haladjunk a korral.
Rako
2016. február 05. 09:23
Sajnos, mivel Bajorországban élek, nincs lehetőségem moziban megnézni a Lovasíjász filmet. Gondolom elérhető az interneten is. Ez nemcsak engemet érdekel, hanem a legnagyobb fiamat is, aki pár éve nagyon nagy rajongója volt a lovasíjászatnak. Hazalátogatott egy kurzusra is a Némethyiéknél Pomázon. Itt is szervezett egy csoportot, de az már elporladt.
liberálzöld.
2016. február 05. 08:18
Ez a Dúró egy hazaáruló. Így kell ezt csinálni! Fidesz módra! "Mintegy félszáz fővárosi középiskola 13 ezer diákja és tanára láthatja rendhagyó történelemóra keretében ingyenesen a Saul fiát az Uránia Nemzeti Filmszínházban."
Balango
2016. február 05. 08:17
Tényleg nagyon szép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!