A legtöbb tankerületben már lezajlottak a köznevelési konzultációk

2016. február 05. 11:05

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közlése szerint tankerületek 91 százalékában, 182 helyszínen már lezajlottak a köznevelési konzultációk, a további helyszíneken pedig pénteken tartják meg az egyeztetéseket.

2016. február 05. 11:05

A tankerületek 91 százalékában, 182 helyszínen már lezajlottak a köznevelési konzultációk, amelyeken 1996 iskola képviselői vettek részt – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken. A minisztérium közölte, hogy az Országjárás az oktatásról elnevezésű fórumot pénteken a fennmaradó tankerületekben is megtartják. 

A tárca célja, hogy a fórumokon minél pontosabban és minél szélesebb körben begyűjtött észrevételeket, javaslatokat hasznosítsa a köznevelési kerekasztal munkájában, amelynek február 9-ére összehívott alakuló ülésén hétoldalú egyeztetést tartanak a köznevelés rendszeréről. Az egyeztetési folyamat célja annak vizsgálata, hogyan lehet javítani a diákok teljesítményén, hogy olyan versenyképes tudást kapjanak, amellyel képesek boldogulni Magyarországon és képesek helytállni Európában – írták.

Kitértek arra is, hogy a 198 tankerületben összehívott fórummal a minisztérium a lehető legszélesebbre nyitotta az ajtókat, ugyanis minden iskola részt vehet a konzultáción. A kormány nyitott és folyamatosan kész a párbeszédre, az együttműködésre – emelték ki.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. február 05. 12:40
http://444.hu/2016/02/05/ha-be-lehet-tomni-a-pofankat-baj-van-kinevettek-a-kliket-a-tanarok-a-zart-forumon
kukagyerek
2016. február 05. 11:57
"A legtöbb tankerületben már lezajlottak a köznevelési konzultációk" ------- ...ami abból áll hogy egy kormány-mameluk a pulpituson elmondja a már unalomig ismert rablómesét, meg a halogató ígérgetéseket. A hallgatóság megtapsolja, és jó birka módjára, megnyugodva hazamegy. És minden marad a régiben!
Bravo
2016. február 05. 11:43
Az új tankönyvek egy része nagyon problémás. A valóban tanítani akaró tanárok a jól bevált régi könyvekből másolnak (pl. Mozaik), ami azért fájdalmas. A káoszt növekedése azért nagyon jól jött azoknak az alkalmatlan tanároknak, akiknek a portfólió összeállítása vagy a tanfelügyelőnek való megfelelés leküzdhetetlen akadály. Minden suliban tudják egymásról a tanárok, hogy ki az aki nem odavaló, de az iskolát jóléti hálóként használják vagy a cinikus vezetés velük erősíti alázatos bólogató hadát. Az önkormányzattal való "együttműködés" arra volt jó, hogy aktív véleményformálóként sakkban tartsák a gyenge önkormányzatokat. Meg összekacsintva lopjanak, mint ahogy az az iskolai konyhákon is megy a mai napig. A problémák jelentős része szakmai és kompetens döntésekkel orvosolható (pl. költségvetési alátervezés). A legrosszabb, hogy a szülőket is igyekeznek bevonni a "tiltakozásba". Számos iskolában a szülői értekezleteket és/vagy a belső levelezőlistákat nyilvános vélemény nyilvánításra szólítják fel a demagóg szülőtársak (volt szdsz-esek vagy ismert zsidó kavarógépek) és a tanárok. Majd erre a hamis bázisra építve teszik magukat nevetségessé a fórumokon és a tüntetéseken.
Fer70
2016. február 05. 11:38
Helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!