A héten köznevelési konzultáció folyik, jövő héten pedig jön a kerekasztal

2016. február 03. 10:31

Mintegy 300 iskola pedagógusainak észrevételeit gyűjtötte már be a köznevelési konzultáció keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A hét végére az ország 198 tankerületében lezajlik a felmérés, hogy elkezdődhessen a javaslatok hasznosítására szolgáló köznevelési kerekasztal, amit a jövő hétre hívnak össze.

2016. február 03. 10:31

A hét végéig országszerte mind a 198 tankerületben lezajlik a köznevelési konzultáció, amelynek célja, hogy minél pontosabban és szélesebb körben gyűjtse be a tárca az iskolák észrevételeit, javaslatait - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel. Az Emmi által múlt heten meghirdetett köznevelési konzultáció keretében eddig 30 tankerületi fórumon csaknem 300 iskola képviselői vettek részt. Egyes helyeken 2-3, máshol 8-10 pedagógus képviselt egy-egy intézményt - írták.

Jelezték: a hét végéig országszerte mind a 198 tankerületben megtartják a konzultációkat, amelyek célja, hogy minél pontosabban és minél szélesebb körben gyűjtse be a tárca az iskolák észrevételeit, tapasztalatait, javaslatait, és hasznosítsa azokat a jövő hétre összehívandó köznevelési kerekasztal munkájában.

Magyarországon korábban soha nem látott módon az ország valamennyi iskolájának alkalma nyílik elmondani véleményét és javaslatait, amelyeket aztán a minisztérium ismertet a köznevelési kerekasztal részvevőivel - írták a közleményben, hozzátéve: a legszélesebb körű konzultációk a következő három napban tovább folytatódnak országszerte.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. február 03. 11:58
Ahhoz képest, hogy a fidesz nevében fiatal, érdekes átalakításokat eszközölt itt-ott. Sajnálatos, hogy a politikai vitáknak álcázott kommunikációs küzdelem, amikor mindenki a saját szlogenjeit hangoztatja, teljesen függetlenül attól, hogy a "vitapartner" mit is mond tulajdonképpen, kiterjedt az oktatásra is. Egyébiránt pedig itt is visszaköszön a totális koncepciótlanság. A magyar politikai életben mindenki a másikhoz képest határozza meg magát egy ideje. A komcsik a Horthy korszakhoz, a fidesz a komcsikhoz. Ha akomcsik a tankönyvkészítésen és forgalmazáson keresztül nyúlták le a rendszert, akkor ők ezt megakadályozzák, az se baj, ha ezzel kinyírják a valóban korszerűbb tankönyvkísérleteket is. Pusztuljon minden, amiből a szadeszesek pénzt tudnak csinálni. Ez is egy szempont, de talán a jövő nemzedékeinek nevelését nem erre a talajra kéne építeni. A koala partner miatt a legfontosabb lépés a hittan, erkölcstan újrabevezetése volt. Na meg a mindenkori politikai vezetéstől sem idegen, hogy imádkozzál és dolgozzál, és főleg ne üsd az orrod a mi dolgunkba! Így aztán a kultúra, az oktatás vallási őrültek kezébe került. Olyanokéba, akik szerint a Biblia szava Isten szava, meg sem fordul a fejükben, hogy a bibliát embek írták. Vajon miért van az, hogy használható , tulajdonképpen a mindennapokban szükséges pénzügyi ismereteket, állampolgári ismereteket még véletlenül sem oktatnak a középiskolákban?
Agnieszka
2016. február 03. 11:46
Állami Általános Iskolába jártam, teljesen központosított volt, még a "rémes" Horthy rendszerben képzett pedagógusok tanítottak. VIII. év végén "kis" érettségi volt. Időnként jött tanfelügyelő. Teljesen jó volt, mondjuk, angollal többre mentünk volna, mint orosszal. Még a nyelvtant is rendesen megtanították, nem bizonyult fölöslegesnek. Nem a központosítás a baj, szerintem már a tankönyvekkel sincs minden rendben.
Mimes
2016. február 03. 10:49
Csak azt az egyet nem értem, miért nem lehetett konzultálni, kerekasztalozni, és megvitatni a dolgokat az egész KLIK-ről a pedagógusokkal még 2012-ben? Miért kell megint rohamvágtában "2 hét alatt rendet tenni"?
Greffiti
2016. február 03. 10:49
Létszámleépítés kell nekik, nem béremelés! A második legostobább csürhe, ezért tudják a féregpárt szdsz tagjai uszítani őket. És persze a második leglustább társaság, akik nem akarnak dolgozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!