Magyarországon találkozhattak a párizsi terroristák

2015. december 02. 15:17

Magyarországon találkozhatott Salah Abdeslam, a párizsi merényletsorozat szervezője, valamint az a két Szíriából érkező férfi, akik Párizsban öngyilkos merényletet hajtottak végre – állítja a belga RTL. Az Index szerint Abdeslamot a Keletinél is felismerték. A belga cikkben nyomozati forrásokra hivatkozva azt írják, Abdeslam az év során bejárta Európát, ez is jelzi, hogy szervezői feladatokat látott el.

2015. december 02. 15:17

Magyarországon találkozhatott Salah Abdeslam, a párizsi terrortámadások egyik szervezője és résztvevője a két Szíriából visszatérő férfival, akik öngyilkos merénylőként később felrobbantották magukat a merényletsorozatban – írja internetes oldalán a belga RTL televízió.

A terrorelhárítási is hasonló információkról számolt be az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt. A novemberi ülésen állítólag arról is szó volt, hogy Abdeslamot felismerték a Keletinél – írja az Index.

A RTL cikke szerint Abdeslam szeptemberben egy Belgiumban bérelt autóval járhatott Magyarországon, ekkor vehette fel a Szíriából érkező két férfit, akik később öngyilkos merényletet hajtottak végre. Állítólag szeptember 9-én a Magyarországról érkező Abdeslamot és útitársait regisztrálták is az osztrák hatóságok, bár utóbbi kettő személyazonosságát nem lehetett megállapítani.

Abdeslam bejárta Európát

A nyomozati források szerint Abdeslam az év során többször is járt Európában egy belga rendszámú autóval. Augusztus 4-én Görögországban ellenőrizték a járművét, amellyel később egy hajóra szállt, ami az olaszországi Bariba vitte őt. Ekkor a marokkói származású Ahmed Dhamanival utazott, akinek szintén köze volt a párizsi merényletekhez. Őt november 20-án Törökországban fogták el.

A belga szerző szerint az Európát átszelő utazások azt jelzik, hogy Abdeslam szervezői feladatokat láthatott el.

Abdeslam ellen a merényletsorozat után nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Belgium, de a támadás szervezőjét és résztvevőjét azóta sem sikerült elkapni. Az AFP francia hírügynökség úgy tudja, hogy már visszatérhetett Szíriába, de ezt a hatóságok nem erősítették meg - írja a belga RTL.

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2015. december 03. 07:49
"Magyarországon találkozhattak a párizsi terroristák" Rákérdezek. Szeplőshegy?
áfonya
2015. december 03. 06:05
Szocik ballibsik belecsaptak a szarba ,most lettek szarosak az imádott migránsaik terroristák kiderült .Most oszt kitalálnak Magyarországot lejárató terroristákkal kapcsolatos hazugságokat mintha közünk lenne a kényszerből át engedett vonulathoz , juncker elvtárhoz menjetek panaszra .Ballibsik komáztak fogadták etették üvöltöttek a terroristák ellátásáért befogadásáért ,most meg tagadják hárítanak másokra.
áfonya
2015. december 03. 05:54
Tévedés hogy csak Magyarországon találkozhattak a terroristák,,kinyomozták Szíriában Németországban többször utaztak ,de Magyarországra vonatkozó útvonalat nem találtak...Azt sem lehetetlen a magyarokon keresztül gázoltak ,hisz a juncker készenyszerítette a befogadást .Magyar kormány lezárta az illegális beszökéseket ,akkor meg azért ordított a mocskos ballibsi oldal.Szinte követelték a terroristák szabad át vonulását.Fölösleges csak magyarokat vádolni ,hisz a ballibsik ordítottak legjobban a csürhe bevonulásáért.
DFK
2015. december 03. 05:34
Hát, itt az idő, hogy a migránssimogatók vállalják a felelőséget azért, amit tettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!