Meglátogatta Nigéria nagymecsetét Semjén Zsolt

2015. október 24. 16:44

Hivatalos nigériai látogatása során Semjén Zsolt, a KDNP elnöke felkereste az abujai nemzeti nagymecsetet. Semjén rámutatott arra, hogy a terror sem nemzetet, sem vallást nem ismer. „A muzulmán hit iránti tiszteletünk alapján is a terrorizmus valamennyi formáját határozottan elutasítjuk” – mondta a magyar politikus.

2015. október 24. 16:44

Semjén Zsolt hivatalos nigériai látogatásának második napján felkereste az abujai nagymecsetet, ahol a miniszterelnök-helyettest Ibrahim H. Jega, az Országos Iszlám Tanács főtitkára és Alhaji Baba Yunusa, a nemzeti nagymecset vezetőségének elnöke fogadta –közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint Semjén Zsolt a kormány nevében őszinte együttérzését fejezte ki a pénteki ima alatt az észak-kelet-nigériai Yola városában történt terrorcselekmény miatt. 

A Boko Haram szélsőséges muzulmán terrorszervezetnek tulajdonított akció következményeként több mint 40 muzulmán hívő életét vesztette, és mintegy százan megsebesültek. 

A miniszterelnök-helyettes rámutatott arra, hogy a terror sem nemzetet, sem vallást nem ismer. „A muzulmán hit iránti tiszteletünk alapján is a terrorizmus valamennyi formáját határozottan elutasítjuk” – idézte Semjén Zsolt szavait a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Nigéria vallási vezetői köszönetüket fejezték ki Magyarország szolidaritásáért, és hitet tettek a muzulmán-keresztény testvériség mellett. Rámutattak arra, hogy a Boko Haram a nigériai nemzet ellensége, amellyel szemben az egyház és a kormányzat közösen lép fel – közölte Havasi Bertalan.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2015. október 26. 06:18
Csak nem a neten keringő "nigériai levelek"-ből befolyt összeget ment ki felvenni ez a Zsóti?:)
Sulammit
2015. október 25. 10:57
Miért baj, hogy elment meglátogatni egy mecsetet? Ha valaki elmegy egy Szentföldi zarándokútra, természetes, hogy elviszi az idegenvezető a jeruzsálemi Templom-hegyen lévő Al-Aksza mecsetbe. Kittenberger Kálmán talán nem vadászott? Széchenyi Zsigmond talán nem vadászott? A külföldi politikusok talán nem vadásznak? Az eszetekbe sem jut, hogy azért ment oda, hogy biztosítsa a migránsok Németországi kitoloncolása esetén a fogadásukat? Nehogy Magyarországon rekedjenek? Nem gondoljátok, hogy kellenek ilyen gesztusok, ezekben a terrorizmussal fenyegető időkben Magyarország védelmében?
Felhasználó név
2015. október 25. 09:35
Ha màr arra jàrt, gondolom vadàszott is egy jot Semmien Zsolt. Ugyanis a vérontàs a hobbia. Talàn legyilkolt pàr elefàntot is. Làzàrt nem vitte? Az is szereti a vadàszgatàst.
kukagyerek
2015. október 25. 07:52
"Meglátogatta Nigéria nagymecsetét Semjén Zsolt" ....... Szokni kell, ugye Zsoti? A bandád jóvoltából nincs más választás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!