Lángolt a hortobágyi puszta

2015. augusztus 12. 19:42

A keddi tűz helyszínétől nem messze, Nádudvar határában szerda délután ismét több tíz hektárnyi területen ég a szárazfű és a nád. A tűz kiterjedését estére már 200-300 hektárra becsülték a szakemberek, mely végül mintegy 600 hektárra terjedt ki. Csütörtök hajnalban aztán sikerült megfékezni a tüzet.

2015. augusztus 12. 19:42

Már csaknem 300 hektáron lángol a hortobágyi puszta, a tűzoltók nagy erőkkel küzdenek a lángok megfékezésén – tájékoztatta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság megbízott szóvivője szerda este az MTI-t. Rácz Máté korábban elmondta: a keddi tűz helyszínétől nem messze, Nádudvar határában szerda délután ismét több tíz hektárnyi területen ég a szárazfű és a nád. A tűz kiterjedését estére már 200-300 hektárra becsülték a szakemberek. Rácz Máté tájékoztatása szerint Mihályhalma irányában, a honvédség bombázó lőtere mellett a Hortobágyi Nemzeti Park területén csaptak fel a lángok.

A négyes kiemelt riasztási fokozatú tűzhöz a debreceni, a hajdúszoboszlói, a hajdúnánási, a berettyóújfalui, a hajdúböszörményi, a karcagi, a szeghalomi, és a püspökladányi hivatásos tűzoltók összesen harmincnyolc emberrel vonultak ki. A megyei műveleti szolgálat irányításával az esti órákban is hét vízsugárral valamint kéziszerszámokkal oltják a tüzet. Az oltási munkálatokat nagyban nehezíti a magas hőmérséklet és a váltakozó irányú szél is – mondta a szóvivő.

FRISSÍTÉS

Csütörtök hajnalra sikerült eloltani a tüzet, mely végül 600 hektárra terjedt ki, mire sikerült megfékezni.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Crüwel
2015. augusztus 12. 22:05
Nyár-éjszakán a grófi szérün Reccsen a deszka-palánk S asztag-városban pirosan Mordul az égre a láng. Éjféli hajnal, szörnyű fény ez, Nincs párja, napja, neve. Fut, reszket a riadt mezőn Az égő élet heve.
Energetikus
2015. augusztus 12. 20:55
ellentüzzel szokták azelött behatárolni és szántással ... csak egyszer jártam a Hortobágyon - de rengeteget olvastam, hallottam a tájról - de rettenetes meglepivel találkoztam megérkezésemkor: - a hatalmas pusztaságon négy ember: - háromtól vásároltam is egy-egy ostort, csengöt és furulyát - de negyediknek megtagadtam kifizetni a parkolási díjat - arról nem olvastam az irodalomban és nem tett érte semmit ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!