Lázár: Jobb magyarnak kell lennünk

2015. április 17. 10:48

A nemzet több puszta érdekközösségnél, a nemzet sorsközösség – hangsúlyozta a holokauszt-emléknapon Lázár János.

2015. április 17. 10:48

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a holokauszt-emléknapon arról beszélt: az ordas eszmék és a kirekesztés ellen nem létezik tabletta. „Az ilyen kórokozók ellen csak azt lehet tenni: meg kell erősíteni közös immunrendszerünket” – fogalmazott a miniszter.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2015. április 18. 12:00
Nocsak! Lázár úr tán már a kormányfői székbe készül? Remélem, minnél hamarabb átveszi Viktor helyét és akkor bizonyíthat. Ő vele kapcsolatban sincsenek illúzióim már a jelenlegi fideszes elitből, de ő róla még elhiszem, hogy tudna kormányozni. :-)
Bolond Istók
2015. április 18. 09:45
"Jobb magyarnak kell lennünk" Vagyis igazabbnak, igazibbnak, igazinak, valódibbnak, valódinak... Nem könnyű. "Kicsoda és milyen módon és milyen fokon valódi? És mit jelent valódinak lenni? Effektív módon létezni. A szavakat beváltani. A mindennapi kötelességet megtenni. Az óra követelményét felismerni és megtartani. Új és nagy mérték. Kicsoda milyen mértékben tudott átvalósulni és megvalósulni? Nem úgy általánosságban. Ténylegesen, minden órában, nem elvileg, hanem konkrétan itt és most és ma. Nem nagy szájjal beszélni róla, és hirdetni és írni róla és szónokolni. Ez svihákság. Ha az ember ezt a kérdést bárkinek fölteszi, máris lemérte. Ki az, aki maximálisan önmagát megvalósultnak tarthatja, nincs adóssága és nem tartozik sem a más, sem a maga létének és nem tévelyeg állétezések zavarában? Ki az, aki a turba-ból kimászott? A hiteles elkötelezettség, hogy az ember önmagát realizálja. Ez a feladat az élet összes erőit igénybe veszi, és az eredmény akkor is legtöbbször fragmentális. Félelmetes, de így van. De akárhogy is legyen, ez az élet dicsősége, volt és marad. Átvalósulni nem befejezhető mű." -Hamvas Béla-
lajkakutyus
2015. április 17. 18:51
És a baktériumokkal mi lesz?
thymian
2015. április 17. 18:42
Neked biztos jobb magyarnak kéne. De amíg az idegenek valagát nyalod, nem leszel az. „Az ilyen kórokozók ellen csak azt lehet tenni: meg kell erősíteni közös immunrendszerünket” Az az immunrendszer már annyira megerősödött, hogy túlműködés következtében allergiás lett. Rátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!