Huszár-telepi iskola: a Kúria szerint nem történt szegregáció

2015. április 22. 12:39

Teljes egészében elutasította a Kúria azt a keresetet, amely annak kimondását kérte, hogy jogellenesen szegregálták a gyerekeket a nyíregyházi Huszár-telep általános iskolájában. Az ítélet jogerős.

2015. április 22. 12:39

Szerdán kihirdetett jogerős döntésével a Kúria teljes egészében elutasította a keresetet, amely annak kimondását kérte, hogy jogellenesen szegregálták a gyerekeket a nyíregyházi Huszár-telep általános iskolájában.

A bírói indokolás szerint az ügyben nem volt megállapítható az egyenlő elbánás sérelme, az eljárást kezdeményező civil szervezet pedig sem a görögkatolikus egyház által újranyitott egykori önkormányzati iskola oktatási színvonalát, sem a pedagógiai programját nem kifogásolta. Ugyanakkor a szülőknek módjuk nyílt arra, hogy más iskolába járassák gyereküket, mivel az önkormányzat bérlettámogatást adott a diákoknak, miután megszüntette az iskola buszjáratát. 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2015. április 23. 08:23
...tán azért, mert nem volt szegregáció. Az ugyanis elég nyögve-nyelve nevezhető szegregációnak, ha a cigány szülök tudatosan egy intézménybe íratják be a gyerekieket.
Szúnyog
2015. április 22. 19:03
Helyes döntés. Még jó volna megfizettetni a jogvédőkkel a költségeket.
luga
2015. április 22. 18:31
Na, végre! Már azt hittem, teljesen eluralkodik a bíróságokon a hülyeség, és a liberális megélhetési "jogvédőktől" való félelem.
MZ/X
2015. április 22. 14:02
Valami elkezdődött...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!