Hiller: Nemet kell mondani arra, ami az országban folyik

2015. március 13. 15:19

Az MSZP-s politikus a pesterzsébeti március 15-ei megemlékezésen úgy fogalmazott: aki érti az 1848/49-es forradalom és szabadságharc üzenetét, az tudja, hogy a politika nem önmagáért van, hanem hogy előrébb vigye az országot.

2015. március 13. 15:19

Az Országgyűlés szocialista alelnöke szerint aki érti az 1848/49-es forradalom és szabadságharc üzenetét, az tudja, hogy a politika nem önmagáért van, hanem hogy előrébb vigye az országot. Hiller István pénteken a pesterzsébeti önkormányzat megemlékezésén azt mondta, ha mindehhez kiegyezés kell, akkor azt meg kell tenni. Hozzátette: lehet, hogy ez nem a holnap programja, de aki nem a hatalmat, hanem az országot nézi, az ezen az úton jár.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a történelem nem szakácskönyv, nem ad biztos tippeket, recepteket, de van tanulsága. Úgy folytatta, ma az országot átjárja a megosztottság, a politikai ellentét, az ellenségeskedés lehatolt a társadalom mélyébe, átjárja annak szöveteit. Hiller István szerint ugyanakkor vitákra szükség van, hiszen különbözőek vagyunk, másként látjuk a világot. A vitákból van előre út, de a veszekedés, az országméretű ellenségeskedés, az gyengít, szétszór, fékezi a gazdaságot, megbízhatatlan képét nyújtja kifelé is – hangoztatta.

Az MSZP-s képviselő szerint az, ami és ahogy most folyik az országban, arra nemet kell mondani, de nem önmagában a politika és az abban résztvevők miatt, hanem az ország egésze miatt. Véleménye szerint a 21. században az lesz Magyarország legelső polgára, aki elhozza a békét, a több nyugalmat, az, aki a viták erejét az ország érdekébe tudja állítani.

Az 1848-as forradalomra emlékezve azt mondta, Széchenyi nélkül nincs Kossuth, Kossuth nélkül nincs Deák. Hiller István nagyszerű deáki tettnek nevezte az 1867-es kiegyezést, amely elhozta a felvirágzást az országnak. Hangsúlyozta, a szabadságharc valós eredménye a gazdagodó és polgárosodó Magyarország, és a kiegyezés hozta el az ország máig látható gyarapodását.

A XX. kerületi megemlékezés végén megkoszorúzták a Polgármesteri Hivatal előtt álló Kossuth Lajos-szobrot. Az ünnepség elején zenés-táncos műsorszám keretében emlékeztek meg március 16-ról, a magyar zászló napjáról, amelyről az Országgyűlés tavaly decemberben döntött.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2015. március 14. 08:22
2010-ig kellett várni a nemre,azóta igenek is vannak
választópolgár
2015. március 13. 18:26
logopéduszt javaslok.
kjkj945
2015. március 13. 17:19
Hiller István - *1964, bölcsész, MSZP politikus, holokauszt hirdető. Nemet kell mondani arra, ami az országban folyik.
dick52
2015. március 13. 17:06
1848-49 uzenete a kovetkezo : 2018 - tol a kommmunistaknak es a zsido honfitarsainknak kell az orszagot vezetni. Barki barmit is mondana. ( Mar elfogyott a penz amit lenyultak es most mar a brokerek sem adnak tobbet. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!