Victoria Nuland is Magyarországra jön

2015. február 27. 11:52

Vasárnap Thomas Melia, márciusban Victoria Nuland érkezik Budapestre. Az európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai államtitkárhelyettes látogatásával kapcsolatban Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta: Magyarország nyitott arra, hogy minden kérdést megvitasson az Egyesült Államokkal.

2015. február 27. 11:52

Csütörtökön írta meg az Index, hogy vasárnap Budapestre érkezik Thomas Melia amerikai külügyi helyettes államtitkár, aki kormánypárti és ellenzéki politikusokkal is találkozik majd, de a miniszterelnökkel nem.

A vs.hu azt írta: Melia látogatása Victoria Nuland márciusi érkezését készíti elő. Nuland az USA európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkárhelyettese. A látogatással kapcsolatban Szijjártó Péter úgy nyilatkozott: Magyarország nyitott arra, hogy minden kérdést megvitasson az Egyesült Államokkal. Mint mondta, folyamatos a politikai konzultáció az Egyesült Államok kormányával annak érdekében, hogy a két ország politikai együttműködését mielőbb visszaépítsék a gazdasági és a védelmi együttműködés szintjére. Szijjártó Péter szerint ebbe a folyamatba illeszkedik Victoria Nuland látogatása is.

A tavaly októberben megkezdett párbeszédet folytatják majd Budapesten, áttekintik a politikai együttműködés minden vonatkozását – mondta. Szijjártó Péter úgy fogalmazott, jó, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma fontosnak tartja a személyes konzultációt.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. február 28. 19:37
Remélem mindkettőt a saját szintjükön fogadjuk (államtitkár-helyettes), ha más nem a portás a külügyben.
Peter8811
2015. február 27. 15:53
Hoz egy kis Norvég casht.
abraxas
2015. február 27. 15:24
Őt nem lehet kitiltani?
Fakutya Vigyora
2015. február 27. 14:52
Frederick W. Kagan is an American resident scholar at the American Enterprise Institute (AEI), and a former professor of military history at the U.S. Military Academy at West Point. Kagan graduated from Hamden High School before earning a B.A. in Soviet and East European studies and a Ph.D. in Russian and Soviet military history, both from Yale University. He worked as an Assistant professor of military history at West Point from 1995–2001 and as an Associate professor of military history from 2001–2005. The courses he taught at West Point included the history of military art, grand strategy, revolutionary warfare and diplomatic history. Kagan's brother is foreign policy analyst Robert Kagan, whose wife is Victoria Nuland, Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs. Frederick Kagan is married to Kimberly Kagan, president of the Institute for the Study of War. Frederick Kagan and his father Donald Kagan, who is a professor at Yale and a fellow at the Hudson Institute, together authored While America Sleeps: Self-Delusion, Military Weakness, and the Threat to Peace Today (2000). The book argued in favor of a large increase in military spending and warned of future threats, including from a potential revival of Iraq's WMD program.[1] Frederick along with his brother Robert Kagan, who is a member of the Aspen Strategy Group, and their father Donald, are all signatories to the Project for the New American Century manifesto titled Rebuilding America's Defenses (2000).[ http://antiwar.com/blog/wp-content/uploads/2013/09/kimberly-kagan-011.jpg The Forever Wars of Frederick & Kimberly Kagan http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4d/Frederick_and_Kimberly_Kagan_in_Basra.jpg/200px-Frederick_and_Kimberly_Kagan_in_Basra.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!