Torzsa Sándort választotta elnökévé a Societas a Horn Gyula-teremben

2015. február 01. 11:53

Tisztújító kongresszust tartott az MSZP ifjúsági szervezete. A Societas 12 pontos javaslatcsomagot fogadott el, ami többek között harmadik generációs alapjogokat követel az alaptörvénybe. Az eseményen Gúr Nándor, Komássy Ákos, Nyakó István, Szanyi Tibor és Varga László is beszédet mondott.

2015. február 01. 11:53

Szombaton tartotta tisztújító kongresszusát a Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom Budapesten, az MSZP-székház Horn Gyula-termében – számol be a szervezet a Facebookon. A küldöttek 12 pontból álló javaslatcsomagot fogadtak el, ami rögzíti, hogy a Fidesz alaptörvényéből hiányoznak a modern, harmadik generációs alapjogok, hogy az államnak minimum az emberek lakhatáshoz és ivóvízhez való jogát alkotmányban kell garantálnia, hogy a jövő Magyarországa nem lehet összeszerelő üzem, hogy az új magyar gazdaság alapja a kutatás-fejlesztés, hogy mintának Finnország felemelkedését kell tekinteni, és hogy a modern baloldalnak a tudásalapú társadalom megteremtésén kell dolgoznia.

A kongresszuson több szocialista politikus, így Gúr Nándor, Komássy Ákos, Nyakó István, Szanyi Tibor és Varga László is beszédet mondott. A tisztújítás eredményeként a Societas új elnöke Torzsa Sándor lett. Alelnökök: Eszik Bence, Györfi Mihály, Aranyos Gábor és Molnár Gergely lettek. Az elnökség tagja lett: Szuchy Brigitta, Laskovics Diana, Jabronaka Richárd, Szűcs Gábor, Bulányi Gergely, Király András. A választmány elnöke Bihal Dávid az OEB elnöke Brunner Tibor lett. 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2015. február 01. 17:08
Horn Gyula terem... szégyen!
balbako_
2015. február 01. 14:38
A Societas 12 ben a szám a tagok számát jelenti?
kuwiq
2015. február 01. 14:28
A kis pufajkások új generációja készülődik a ... mire is? A nevek közül az Eszik Bence tetszett. Bár meg kéne változtatni, hogy rendesen tudjon éhségmenetelni, mer ezzel a névvel... nem fog menni röhögés nélkül.
kjkj945
2015. február 01. 13:58
A székház még meg van? Árulták az árulók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!