Nem szégyenkezem a budapesti akció miatt

2015. február 18. 17:49

Megbeszéltük, hogy engem küldenek, már csak azért is, mert ukrán vagyok. Interjú.

2015. február 18. 17:49
Jana Zsdanova

Miért pont ön jött? Feltette a kezét, amolyan önkéntesen?

Megbeszéltük, hogy engem küldenek, már csak azért is, mert ukrán vagyok. Világszerte sok helyen jelen vagyunk már, az efféle akciókról mindig nemzetközi Skype-konferenciákon döntünk. De mivel demokratikusan működünk, nincs megszabva az, hogy kinek mi a dolga.

(...)

A Femen fő célja, hogy a feminizmust népszerűsítse. Ennek a gondolatnak mi köze egy Orbán–Putyin-találkozóhoz? Úgy is kérdezhetném, mi szükség volt a tegnapi akcióra. Nem biztos, hogy az jutott róla eszünkbe, hogy a feminizmus menő dolog.

Miért, a diktatúra az?

De ennek mi köze a feminizmushoz?

Most a Femen ideológiájára kíváncsi, vagy a keddi akció mögöttire?

Leginkább a kettő kapcsolatára. Első ránézésre ugyanis ellentmondásos.

Szeretnénk megváltoztatani a világot, benne a nők szerepét és helyét, mert férfiak uralta társadalomban és kultúrában élünk. Egy ilyen patriarchális rendszerben a nők nem tudják, hogy milyen szabadnak lenni, és ennek a rituáléi (például: gyermekek a vezető karján) nélkül egy diktatúra sem tudna létezni. Ha ezeket a rituálékat le tudjuk bontani, akkor ez a diktatórikus rendszerekkel is sikerülhet. Budapesten is ezt akartuk megmutatni. A botrány nagyon fáj a patriarchális berendezkedéseknek, mert az egyszeri nő azt érezheti, hogy bár lehet, hogy nem támogat minket, az akcióinkkal viszont változásra késztethetjük. Mint amikor rádöbbentünk, hogy a Föld nem lapos.

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gedeon
2015. február 19. 12:51
Mi volt ennek az akciónak a célja? Pl.hogy itt most beszélnek róla.
néhai Ch.Pilot
2015. február 19. 10:48
Nem is kell szégyenkezni, gyevuska. Egyetlen nőstény állat sem teszi.
tango47
2015. február 19. 09:42
Ki mondta ennek a hülye libának, hogy a fold nem lapos? No meg miért ilyen fiús alkatot küldtek? Tán csak nem Cohn Bandita castingolt a fellépésre?
Rebel Son
2015. február 19. 09:17
bazmeg....12 felhasználó pluszt nyomott erre...elképesztő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!