„A tüntetők valami katarzist várnak”

2015. január 26. 11:28

A MostMi tüntetésről ismert szónok, Udvarhelyi Tessza a parlament elfoglalásáról, a gazdagságról és a szegénységről beszélt a vs.hu-nak.

2015. január 26. 11:28

A tüntetők valami katarzist várnak, vagy azt, hogy valakik elfoglalják a parlamentet, de azok ne ők legyenek – mondta az aktivista.

Udvarhelyi Tessza egyetemistaként rádöbbent, hogy az egész életét, oktatását az állam fizeti ki. Azt mondta: nem a gazdag embereket támadja, csak azt szeretné, hogy gondolják végig: amijük van, az mennyiben közösségi forrás és mennyiben a saját tehetségük. Szerinte azt kell végiggondolniuk, hogy az állam által beléjük fektetett pénzt hogyan tudják visszaadni az államot alkotó embereknek.

Az aktivista arról is beszélt, hogy elkötelezett baloldali családból származik. Hozzátette: valószínűleg ő nem szeretett volna a Kádár-rendszerben élni, de ebben a rendszerben sem szeret. 

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2015. február 01. 09:48
Na Tesszácska erre az egyetemre járt: http://444.hu/2015/02/01/az-egyetem-ahol-mar-nem-lehet-urnak-es-holgynek-szolitani-egymast/
Qsza
2015. január 26. 21:56
Sok rizsa, múltbeli marginális tevékenységek vizsgálata, kiscsoportos emberbaráti és "tudásdemokratizáló" tevékenység kilenc hajléktalannal ilyen-olyan adófizetői/támogatói pénzekből, miközben a "kutatásvezető" büfészakon doktorált hölgy kényelmesen éldegél a hithű kommunista szüleinek diktatúrában megszerzett pénzéből vásárolt lakásban, jólétben, biztonságban, hobbihippiként. Azt hiszem, értem.
Vén Csataló
2015. január 26. 21:15
Meglássátok, egy napon ezekből a félnótásokból fogják megalakítania a világverő "Budapest Cretins" transznemű zsebhoki csapatot.
pemete jakab
2015. január 26. 20:31
2010 óta: - kb. 4500 milliárddal nőtt az államadósság - 3000 milliárd magánnyugdíjpénztári-vagyont elkótyavetyélték (költöttek belőle az államadósság csökkentésére, ami viszont úgy nő, mint Gyurcsány alatt) - a költségvetési hiány igaz 3% alatti, de csak azért, mert a magánnyugdíjpénztári befizetéseket az államiba csatornázták. - a GDP átlagban évi 1-1,5%-kal „dübörgött” az utóbbi 4 évben - nőtt a társadalmi egyenlőtlenség - az oktatás támogatása jelentősen csökkent - a korrupció mértéke nőtt - a közszolgálati média pártpropagandává vált - erős központosítás, káderrendszer kiépítése Mi ez, ha nem katarzis? A Fidesz kormányzási transzba esve igazi katarzist hozott. Igaz, még csak a tragédiát éljük meg, az erkölcsi megtisztulás még várat magára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!