Kazincbarcika: Megsemmisítené az eredményeket a jobbikos jelölt

2014. október 14. 16:38

Az összes települési szavazókör helyi önkormányzati képviselő- és polgármester-választási eredményének megsemmisítését kéri Kazincbarcika jobbikos polgármesterjelöltje.

2014. október 14. 16:38

Fehérné Téglási Kinga kedden az MTI-hez is eljuttatott fellebbezési beadványában azt írta: a területi választási bizottságtól kéri, rendelje el a választás megismételtetését. Indoklásként azt írta, hogy az önkormányzati választás kampányidőszakában, október 6-án az esti órákban előzetes bejelentés és felszólítás nélkül egy magánszemély a település legfrekventáltabb részeiről – Egressy Béni út, Mátyás király út, Építők útja, kertvárosi rész – eltávolította az előzetes szóbeli egyeztetés alapján és módon kihelyezett kampányplakátokat. A plakátok újbóli elkészítésére és kihelyezésére a kampány hátralévő részében már nem volt lehetőség. Véleménye szerint ezzel súlyosan akadályozták a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármesterjelöltjének és képviselőjelöltjeinek esélyét a mozgósításra és a választók azonos esélyű tájékoztatására.

Fehérné Téglási Kinga beadványában azt is leírja, hogy rendőrségi eljárást is kezdeményeztek, emellett többször beadvány és panasz formájában a helyi választási irodának és a helyi választási bizottságnak is jelezték a törvénysértést. Megnevezi az elkövetőt is, aki egy társaság által kibocsátott megbízást mutatott fel a plakátok eltávolítására, és ezzel a nyomozást lezárták. A politikus szerint sérült a választási esélyegyenlőség törvényben biztosított elve, és ezek a cselekmények befolyással voltak a választások tisztaságára, illetve végeredményére, ezért kéri az eredmények megsemmisítését.

Fehérné Téglási Kinga - a kompenzációs listáról - egyedüli jobbikos képviselőként került be a kazincbarcikai képviselő-testületbe. A polgármester-választáson Szitka Péter (MSZP-DK-Együtt-PM) a szavazatok 58,91 százalékát szerezte meg, Kondorné Sztojka Ágnes (Fidesz-KDNP) 27,02 százalékot, Fehérné Téglási Kinga 11,63 százalékot kapott.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. október 15. 07:57
Jah...mintha a plakátok mozgósítanának, kicsit mintha beleveszett volna a virtuális világba a jelölt.
Royce
2014. október 14. 23:46
Barcikán egy kályhacső is nyert volna, ha mellé van rajzolva a szegfű...
thymian
2014. október 14. 22:46
Muhaha, a konyári tanárt, akit orbánék kirúgattak, mert igazat mondott, megválasztották polgármesternek. Ez a nap is jó hírrel fejeződik be. :)
Zod
2014. október 14. 18:11
Szitka kétszer annyi szavazatot kapott,mint a fideszes,és ötször annyit,mint a jobbikos. Én sem vagyok lelkes emiatt,de az eredmény megsemmisítését kérni ilyenkor kínos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!