Együttműködik a Fidesz és a CSU

2014. október 29. 15:30

A két párt együttműködéséről és kölcsönös látogatásokról egyeztetett a Parlamentben a Fidesz és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU).

2014. október 29. 15:30

A Fidesz és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) együttműködéséről tárgyaltak szerdán Budapesten. A megbeszélés után a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke elmondta: a német politikussal a két párt együttműködéséről és kölcsönös látogatásokról egyeztettek. A kormánypárti képviselő annak a reményének adott hangot, hogy a két párt értékközössége alapján a felek jobban megismerhetik Magyarország, illetve Bajorország politikai kultúráját.

Tobias Zech, a német parlament külügyi bizottságának tagja, a CSU politikusa arról beszélt, hogy a CSU képviselői szeretnék erősíteni a kapcsolatot Magyarországgal. A gazdasági válságból adódó pénzügyi kérdéseken túl azonban „úgy gondolom, sok más területen is együttműködhetünk, főként Európának mint értékközösségnek az alakításában” – jelentette ki. Ezen a téren Magyarország és Németország, illetve Magyarország és Bajorország között nagyon sok közös vonás van, ezeket kell a továbbiakban kidolgozni – tette hozzá. Az együttműködésre a parlamenti képviselők találkozásait, megbeszéléseit hozta példaként, de a fiatal generációknak a másik országban tett kölcsönös látogatásait is említette. „Ezzel jelentős mértékben hozzá tudunk járulni Európa jövőjének alakításához” – vélekedett.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!