Ügyészség: Nem tagadta a roma holokausztot Balog Zoltán

2014. szeptember 03. 16:58

A Magyarországi Cigányok Fóruma Összefogás Magyarországért Párt elnöke, ifj. Bogdán János jelentette fel Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert a roma holokauszttal kapcsolatos kijelentései miatt. Az ügyészség szerint nem valósult meg a holokauszttagadás bűncselekménye.

2014. szeptember 03. 16:58

Balog Zoltán egy rádióinterjúban azt mondta, hogy a holokauszt kapcsán mindig „egy nagyon csúnya számháborúba keveredünk, és aztán folyamatosan nyomni kell fölfelé a számokat”. Hozzátette: „azt fontos tudni, hogy Magyarországról semmifajta roma-, cigánydeportálás nem történt, Ausztriából történt, tehát a magyar cigányokat is onnan vitték el, és ezért valóban Magyarország is érintett”. 

A miniszter kijelentései miatt több ellenzéki párt is tiltakozott, a Magyarországi Cigányok Fóruma Összefogás Magyarországért Párt elnöke, ifj. Bogdán János pedig feljelentést tett.

A Központi Nyomozó Főügyészség határozata szerint Balog nyilatkozata a maga teljességében értékelve nem valósítja meg a holokauszttagadás bűncselekményét – írja az Origo.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chack
2014. szeptember 03. 19:52
Az áldozatok relativizálása azt IS jelenti, hogy semelyik rendszer áldozatainak számát sem törvényes dolog emlegetni. Azt se, ha sok volt, azt se ha kevés, de azt főleg nem, hogy kevesebb vagy több. Erre kellene ráerősíteni a nagy holokauszt-megemlékezések után, és feljelentést tenni a szónokok ellen. (A XX. század legnagyobb... stb kezdetű mondatok mindegyike alkalmas arra, hogy a másik rendszerek áldozatait csekélyebb színben tüntesse fel: legalább egy próbapert megérhetne!)
catalina9
2014. szeptember 03. 17:58
Nincs olyan bűncselekmény, hogy "holokauszttagás", illene elolvasni a törvényt.
péterx
2014. szeptember 03. 17:15
1. Amúgy - állítólag - szólásszabadság , és tudományos véleménynyilvánítási szabadság van ... 2.Aki hallgatta Balog akkori nyilatkozatát , tudta , hogy ez lesz a vége : egy politikai kellemetelenkedésből jó nagy arcraesés .
holnaPinap
2014. szeptember 03. 17:12
Ciki :j
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!