Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

GFG: A Fidesz egyben tudja tartani a közösséget

2014. szeptember 08. 19:49

G. Fodor Gábor szerint mindig voltak viták, nézeteltérések a Fidesz közösségén belül, de a közösség egyben maradt, mert „egy a zászló”, és ez versenyelőny a baloldallal szemben.

2014. szeptember 08. 19:49

G. Fodor Gábor a táboron belüli harcok – például a konfliktusok Simicska Lajossal – kapcsán azt mondta: lehetséges mindezt úgy nézni, hogy mivel faltól-falig ér ez a néppárt szerű kezdeményezés, ezért a játékok, a tétek is a centrális erőtéren belül merülnek fel.

De lehetséges egy olyan szemüveggel is nézni a történéseket, miszerint Orbán Viktornak van egy olyan szándéka, hogy a politikai elit legyen a legerősebb Magyarországon, ne befolyásolják a gazdasági érdekek, pénzügyi körök szempontjai, amikor a döntéseket meghozzák.

Szerinte az eddigi történések célja lehet az is, hogy legyen egy szűk politikai elit, ami széles körű jogosítványokkal és erővel rendelkezik autonóm döntések meghozatalához. És emellett lehet kérdés, hogy ki finanszírozza ezt a rendszert, hogyan lehet fenntartani egy működőképes politikai rezsimet. Hozzátette ugyanakkor, hogy ha a Fidesz csak hatalompolitikai kérdésekkel foglalkozna, akkor nem sikerült volna újra kétharmadot szereznie.

G. Fodor úgy látja, hogy a Fidesz társadalompolitikájának köszönhető, hogy sikerült egyben tartani a választói tömböt.

Megjegyezte: a Fidesz versenyelőnye a baloldallal szemben, hogy mindig össze tudta tartani a közösséget a viták, nézeteltérések ellenére is, mert „egy a zászló”. Szerinte ez lehetne a kiút a baloldalnak is, de ott épp ellentétes folyamatok zajlanak, egység helyett dezintegrálódás megy végbe. Gyurcsány Ferenc pedig hiába látja, hogy egység kellene, szükség volna a baloldalon is egy vezetőre, de Gyurcsány tévesen látja, hogy ez a vezető majd ő lehet – véli G. Fodor.

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. szeptember 09. 10:34
Ha sokáig egyben marad a jobb-komcsi banda (meg a bal is), Magyarország megnézheti magát. Persze, a fidesz-birka besz@rik a gyönyörtől, mert láthat néhány parkot, vagy teret, felújítva. Szarik arra, hogy idegenek és seggnyalóik uralkodnak felette.
sobrk
2014. szeptember 09. 10:06
Sok a szöveg... 2/3 dönt.
Selamat
2014. szeptember 09. 09:30
Tökéletesen átjön ismét, hogy a szoclibsi testvérek azért nem értik a Fidesz mint párt, illetve szimpatizánsai, szavazói nagy számának összetartását, mert csak a lényeget nem értik. Azt a lényeget, ami nem hatalmon, sem a gyűlevész szoclibsik kitalációinak bármelyikén állna, hanem azon az egyszerű tényen, hogy közel azonosan gondolkodunk a legfontosabb emberi értékekről. Ennél szorosabb összetartó erő nincs. Ezt az emberi értkéken alapuló összetartást a szoclibsik még hirből sem ismerik. És soha nem is fogják, mert számukra mások a fontosak. Az összetartó erő viszont csak addig fog üzemelni a Fideszben, mint pártban, amig hűek maradnak az alapértékekhez. Mert hülyeséget néha lehet elkövetni, de alapértéket felrúgni soha. Ha valami olyan, alapérték ellenit lépnének meg, mint pl mikor az szdsz összeállt a szocikkal, abba a Fidesz párt 24 órán belül beledöglik. A saját közösségük fogja lenullázni őket. Azonnal. Mert politikusok jöhetnek, mehetnek, változhatnak, de az emberi alapértékek, soha.
kurbitalis
2014. szeptember 09. 08:39
OK! De azért Lázárt és L.Simont seggbe kéne rúgni. Lázárnak sikerült zsidóügyi tanácsadónak megnyernie a MaZsiHisz éléről kirúgott, volt munkásőr Zoltai Gusztávot. A MaZsiHisz is ki van dekorálva Zoltainak a transzvesztita utódjával. De ez az ő ügyük. Ők szakították, szagolják. De azért a Fidesz-kormány tanácsadójaként elfogadni a kétes múltú Zoltait, ehhez akkora baromság kell, mint maga Lázár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!